EMA 2021 bo 27. februarja!

Vemo, da nas bo na letošnji Pesmi Evrovizije 2021, ki bo potekala v Rotterdamu, ne glede na to, kakšna bo epidemiološka situacija v Evropi, zastopala Ana Soklič, ki svoje pesmi Voda ni mogla predstaviti na velikem evrovizijskem odru. Ne vemo pa, katera pesem bo zagotovo ugledala evrovizijske luči.

Uredniki na RTV Slovenija so se odločili, da letošnji izbor EMA 2021 vsekakor bo. Na njem pa bo Ana Sokliče predstavila svojo pesem, ali pa bomo izbirali med dvema – to za zdaj še ni povsem jasno. Na razpis, ki je bil objavljen julija 2020 je prispelo kar 191 skladb!

»Izbor se je trenutno zožil zgolj na tri skladbe. Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in z mnenjem strokovne komisije v naslednjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021,« lahko beremo na rtvslo.si.

Na letošnji EMI bomo slavili 60 let sodelovanja Slovenije na Pesmi Evrovizije (sprva še v okviru nekdanje skupne države). Leta 1961 je namreč Jugoslavija prvič nastopila na evrovizijskem odru v Cannesu, s skladbo Neke davne zvezde, legendarnega slovenskega skladatelja Jožeta Privška, ki jo je zapela Ljiljana Petrović.

Organizatorji obljubljajo, da se bomo na EMI 2021 v šov programu sprehodili skozi uspešne nastope Slovenije in Jugoslavije na Pesmi Evrovizije.

Rotterdam 2021

Trije evrovizijski večeri bodo 18., 20. in 22. maja v Rotterdamu in bodo potekali pod istim geslom Open up, ki je bil izbran že za Pesem Evrovizije 2020. Rahlo pa so spremenili logotip letošnje izdaje Pesmi Evrovizije, o čemer lahko berete tukaj.

Slovenska predstavnica Ana Soklič bo Slovenijo predstavljala v prvem predizboru 18. maja, če pa se ji bo uspelo prebiti v finale, bo veliki evrovizijski oder okusila še v finalnem večeru 22. maja.

Organizatorji so se namreč odločili, da ostane razvrstitev držav v obeh polfinalnih enaka kot v leto 2020. Svojo udeležbo je namreč tudi za letos potrdilo vseh 41 držav, zato se je EBU odločila, da ne izvede novega žreba, ampak ta ostane enak tudi letos.

41 sodelujočih držav na Pesmi Evrovizije 2021

Voda

Za pesem Voda, ki smo jo izbrali na EMI 2020, je Ana Soklič konec leta 2020 izdala tudi uradni videospot, ki ga je posvetila svoji stari mami in si ga lahko ogledate spodaj.

Torej 27. februarja EMA 2021 zagotovo BO!

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec