Kaj je Gradevizija? Naj vam na kratko odgovorimo, da je Gradevizija glasbeni festival, ki združuje glasbo, prepevanje, nastopanje, korajžo, dobro voljo ter veliko smeha. Vse to je Gradevizija postala. Opis le-te z eno samo besedo bi bil premalo. Ime je dobila po Dejanovem priimku Gradišnik.

Začetek Gradevizije sega v leto 1997, ko se je vse skupaj začelo v kuhinji v Dejanovem stanovanju. Želja po prepevanju pred množico je bila tako velika in močna, da sta skupaj z Uršo organizirala prvo Gradevizijo pred štirimi gledalci. Vsi štirje so bili tudi strokovna žirija ter glas ljudstva, Dejan in Urša pa sta nastopala kot posameznika ali kot duet. Obenem sta tudi vodila prireditev. Vsi štirje obiskovalci so bili tako navdušeni, da so ju prepričali, da je nujno potrebna tudi druga izvedba. Do danes nam še ni uspelo ugotoviti, zakaj. Po končanju druge, sta sledili še tretja in četrta, nato pa je zadeva prerasla kapacitete dvorane restavracije Gradišnik hotela, ker je bilo zanimanje res veliko. Peta izvedba se je selila na drugo lokacijo.

Toda kje bi bila najboljša možnost za drugo lokacijo? Najbolj cenovno prijazni so bili na Metelkovi. Bili smo ponosni na svoj dosežek, da smo lahko organizirali Gradevizijo tam. Z velikim veseljem smo najavili tudi prvo članico strokovne komisije. K nam je prišla Deja Mušič, takrat izjemna voditeljica karaok na RTV Slovenija. Stvar je ravno zaživela in v štirih letih, torej po štirih izvedbah, smo morali ven z Metelkove. Razlog je bil samo en – nujno smo potrebovali večji prostor, dvorano. Tako smo se leta 2004 preselili v Črnuče, v dvorano Kulturnega doma Črnuče. Ob deveti, a v Črnučah krstni izvedbi v tej dvorani nas je prišlo pogledat 100 gledalcev. S pravim platnom, glasovalno tabelo in snemalcem Erikom, smo začrtali smernice. Poti nazaj več ni bilo.

V naslednjih letih in vse do danes imamo pet člansko strokovno žirijo, navdušeno publiko ter nastopajoče na odru. Imamo tudi veliko volje, želje, srca ter pozitivne energije. Vse to poskušamo predstaviti gledalcem. Do danes se je na naše vabilo v strokovno žirijo odzvalo nešteto glasbenikov, kulturnikov, medijskih osebnosti, skratka tistih, ki so znani v javnosti. Ponosni smo na to in vsakemu posebej bi se radi zahvalili. Za nazaj ter seveda za naprej.

Gradevizija je kultna, Gradevizija je že štiri leta polnoletna in Gradevizija je samo naša in samo vaša.

Vse dokler bo dobra kemija med publiko in nastopajočimi, dotlej bomo Gradevizijo ustvarjali.