Zvezde šov programa Pesmi Evrovizije 2023

BBC je objavil impresiven nabor glasbenih ikon, ki bodo nastopili v obeh polfinalih in velikem finalu 67. tekmovanja za Pesem Evrovizije.

V dveh polfinalih večerih v Liverpoolu se bodo predstavili ukrajinski in britanski zvezdniki ter cela vrsta legend Pesmi Evrovizije.

Samo še slabi trije tedni nas ločijo do tega, ko bo mesto Liverpool sprejelo svet na Pesmi Evrovizije, zato je BBC predstavil izjemno izbiro glasbenih nastopov obeh polfinalov in finala, ki bodo zabavali vse občinstvo - bodisi nove navdušence nad Pesmijo Evrovizije ali stare mačke, ki poznajo vse detajle.

Program nastopov bo mešanica pripovedovanja zgodb in praznovanja, zato se lahko veselimo nekaterih znanih obrazov - tako znotraj kot zunaj evrovizijskega sveta, ki nas bodo zabavali v treh evrovizijskih majskih večerih.

Prvi polfinale

Za začetek Evrovizijskega tekmovanja bo prvi polfinale odprla gostiteljica Julie Sanine, ki bo izvedla del skladbe Маяк njene skupine The Hardkiss. Skladba, ki pomeni 'svetilnik' v ukrajinščini, bo del neverjetno močnega uvodnega dejanja, ki bo na več načinov simboliziralo, kako je Velika Britanija 'združena v glasbi' z Ukrajino, saj gosti tekmovanje leta 2023 v imenu zmagovalcev iz leta 2022.

Med odmorom bo prvi polfinale postregel z nastopom svetovne zvezdnice Rite Ore, ki bo izvedla niz nekaterih svojih največjih hitov. Rita je državna rekorderka po številu singlov, ki so se uvrstili med prvih deset na uradnih lestvicah britanskih ženskih izvajalk in je dosegla 10 milijard pretokov. Rita bo tudi izvedla svetovno premiero svoje nove skladbe Praising You za milijone gledalcev po vsem svetu.

Ukrajinska pevka Alyosha, ki je predstavljala Ukrajino na Pesmi Evrovizije leta 2010, bo nastopila skupaj s priznano pevko in avtorico pesmi iz Liverpoola, Rebecco Ferguson. Kot številne ukrajinske ženske je bila tudi Alyosha prisiljena zapustiti svojo državo in svoje ljubljene ter iskati zatočišče. Alyosha bo delila svojo osebno zgodbo skozi novo priredbo skladbe Ordinary World britanskega glasbenega velikana Duran Duran.  Alyosha in Rebecca bosta pripovedovali zgodbo upanja, poguma in podpore ljudem Ukrajine iz celega sveta.

Drugi polfinale

V drugem polfinalu bo glavna točka šov programa z naslovom Music Unites Generations raziskovala povezavo med generacijami Ukrajincev in glasbo, ki jo imajo radi. Mariya Yaremchuk, ki je predstavljala Ukrajino na Pesmi Evrovizije leta 2014, bo zapela venček najbolj znanih glasbenih del iz države. Potovanje skozi čas se bo končalo z osupljivim skupnim nastopom raperja OTOY, 14-letne predstavnice Ukrajine na Otroški Pesmi Evrovizije, Zlate Dziunke, in Mariye. Skupaj bodo pokazali, da je glasba za generacije Ukrajincev luč, ki premaga temo.

V šov programu bo tudi nastop z naslovom Be Who You Wanna Be, ki slavi, da je Pesem Evrovizije prostor za vse - ne glede na to, kdo si. Tri izjemne drag umetnice pripravljajo izjemen nastop ob vrhunski pop glasbi skupaj s skupino eklektičnih plesalcev. Z mešanico čudovitih pesmi in neverjetne scenografije bo to nastop, ki si ga bodo gledalci zagotovo zapomnili.

Veliki finale

Predstavili so tudi zvezdniško zasedbo legend Pesmi Evrovizije, ki jo bomo videli v finalu 67. tekmovanja v Liverpoolu.

Veliki finale bo praznovanje evrovizijske glasbe pa tudi svetovno znane glasbene zapuščine gostiteljskega mesta Liverpool.

V velikem finalu Pesmi Evrovizije bomo videli nastope zmagovalcev leta 2022, skupine Kalush Orchestra, drugouvrščenega Sama Ryderja, parado zastav, na kateri bodo prisotni ikonični ukrajinski predstavniki, ter veliko praznovanje glasbene dediščine Liverpoola, v katerem bodo nastopila še druga velika imena.

Glasovi nove generacije

Veliki finale letošnjega tekmovanja, ki ga gosti Liverpool v imenu zmagovalcev tekmovanja Ukrajine leta 2022, se bo začel z aktualnimi zmagovalci Kalush Orchestra in močno izvedbo z naslovom Glasovi nove generacije. Kalush Orchestra je lani osvojil srca gledalcev Evrovizije po vsem svetu - in zato se vračajo, da odprejo veliki finale leta 2023 s predstavo, ki bo vključevala njihovo zmagovalno pesem Stefania.

Parada zastav

Med parado zastav vseh 26 velikih finalistov bodo gledalci uživali v edinstveni predstavi nekaterih ikoničnih predstavnikov Ukrajine na Pesmi Evrovizije. Pripravite se na nove izvedbe njihovih evrovizijskih pesmi, ki bodo prepletene z britanskimi klasikami. Nastopili bodo Go_A, Jamala, Tina Karol in Verka Serduchka in nas spomnili, zakaj so postali ljubljenci Pesmi Evrovizije.

Šov program finalnega večera  

V šov programu, ki bo na sporedu med telefonskih glasovanjem, se bo na veliki evrovizijski oder vrnil lanskoletni predstavnik Združenega kraljestva Sam Ryder.

Zaključni nastop v šov programu se imenuje Liverpoolova zbirka pesmi; praznovanje zloglasnega prispevka gostiteljskega mesta k svetu pop glasbe. BBC je združil šest ikoničnih izvajalcev iz preteklih Pesmi Evrovizij - Mahmooda iz Italije, Netto iz Izraela, Daðija Freyra iz Islandije, Cornelio Jakobs iz Švedske, Duncana Laurencea iz Nizozemske - in Liverpoolsko domačinko Sonio, ki praznuje 30 let od drugega mesta na tekmovanju leta 1993. Liverpool je ustvaril nekatere najbolj znane in priljubljene pesmi v zgodovini. Legedne Pesmi Evrovizije bodo dodale svoj pridih nekaterim klasičnim uspešnicam.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec