Združeno kraljestvo je predstavilo svojo pesem za Evrovizijo, ki nosi naslov Embers (žerjavica) in jo bo na evrovizijskem odru v finalu 22. maja zapel že lanskoletni predstavnik James Newman.

Embers je bila premierno predstavljena v radijskem programu Ken Bruce Show na BBC Radio 2 danes dopoldan. Kasneje pa je bila na uradni strani Pesmi Evrovizije predstavljen tudi videospot za pesem.

James je ob tem povedal:

Želel sem napisati živahno in pozitivno pesem, ob kateri bi se ljudje lahko zabavali. Govori o iskrici, ki preskoči med dvema, ki se imata rada. Če nekoga dlje časa ne vidiš še ne pomeni, da je med vama iskrica ugasnila. Biti skupaj je bil moj glavni motiv pri pisanju te pesmi. Seveda pa sem predvsem refren želel zapisati tako, da hitro pade v uho. Pesem mora biti takšna, da bodo vsi lahko zapeli zraven - še posebej, ko bom zmagal!

James Newman je napisal pesem v sodelovanju s trenutno najbolj iskanimi britanskimi tekstopisci in producenti: z Grammyjem nominiranim Conorjem Blakeom, večkrat nagrajenim avtorjem glasbe Dannyjem Shahom in tekstopiscema Tomom Hollingsom in Samuelom Brennanom.  

Kot eno izmed ‘velikih 5’, bo Združeno kraljestvo nastopilo le v velikem finalu Pesmi Evrovizije v soboto, 22. maja.  

Do Finala
Pesmi Evrovizije 2021
000
DNI
00
UR
00
Min
00
Sec