Danes je na evrovizijski oder stopilo še zadnjih devet polfinalistov od skupno 35. Seveda smo vsi najbolj pričakovali vaji ruskega in nizozemskega predstavnika, saj ob na stavnicah veljata za ožja favorita, da pripeljeta evrovizijsko zmago domov. Organizacijska ekipa je zopet tesno sodelovala z nastopajočimi in predstavniki delegacij, da bi jim omogočili kar najboljši nastop na evrovizijskem odru, kot so si ga zamislili. Bilo je pestro.

Hrvaška

Današnje zadnje vaje polfinalistov je pričel hrvaški predstavnik s pesmijo The Dream. S svojimi angelskimi krili je letos Doro osvojil Roco, ki pa je na evrovizijskem odru predstavil malo drugačno podobo, saj je bela angelska krila zamenjal za zlata, ob njem pa sta na odru zaplesala še dva plesalca. Med back vokalisti pa ga spremlja Jacques Houdek, ki je Hrvaško predstavljal na Pesmi Evrovizije leta 2017.

Malta

Michela Pace je s svojo energično pesmijo Chameleon in zanimivim nastopom podprla napoved stavnic, da bi se ji lahko uspelo uvrstiti v finale. Nastop je podprt s plesalci in platnom na katerega se projicira ozadje … tudi kameleon. ;)

Litva

Litovski predstavnik Jurijus pa nas je povabil, da tečemo z levi v svoji pesmi Run With The Lions. Na odru je sam, z zanimivim grafičnim ozadjem. Vokalno soliden.


Rusija

Sergey Lazarev je znanec evrovizijskih navdušencev, saj je zelo uspešno nastopil na Pesmi Evrovizije leta 2016 v Stockholmu in zasedel odlično tretje mesto. Letos se vrača z balado Scream, za katero je zopet pripravil odrski nastop, ki je paša za oči. Vsekakor nastop in skladba, ki se bo verjetno tudi letos potegovala za najboljša mesta v finalu.

Albanija

Ktheju tokës pa je pesem s katero albanske barve zastopa Jonida Maliqi. Jonida nam je pripravila dramatičen nastop, ki pa je poln elegance, kot njena črna obleka z zlatim potiskom. Pri njenem nastopu se uporabijo tudi viseči elementi v obliki trikotnika, ki so del odra, a bolj kot ne pri nastopih prvič vidni in spuščeni tako nizko.

Norveška

Norveška letos na evrovizijski oder pošilja novost, in sicer jezik Sami joik, ki ga govori del norveškega prebivalstva in se na letošnji Evroviziji predstavlja prvič. Sam nastop je zelo podoben tistemu iz nacionalnega izbora, preprost, popestrijo ga pirotehnični vložki.

Nizozemska

Danes je evrovizijski oder prvič okusil tudi trenutni favorit za zmago sodeč po stavnicah, nizozemec Duncan Laurence s svojo pesmijo Arcade. Postregel nam je s povsem minimalističnim nastopom, med nastopom namreč sedi za klaviaturami, odrsko sceno pa predramijo laserji. Kar nekaj prisotnih je bilo sprva rahlo razočaranih, a predvsem na račun prevelikih pričakovanj, Duncan pa je ostal zvest svoji preprostosti in glasu, ki pa je bil dober in zanesljiv. Vsekakor še vedno favorit za zmago, ki ubira precej podobno taktiko skromnosti in enostavnosti kot Salvador Sobral.

Severna Makedonija

Letos bodo voditelji Pesmi Evrovizije imeli skrb manj, nič več jim namreč ne bo na vsaki vaji potrebno vaditi izgovorjavo celotnega imena bivše jugoslovanske republike Makedonije, saj bo izgovorjala letos prvič po osamosvojitvi povsem enostavna: North Macedonia oz. Severna Makedonija. Pod novim imenom republike državo prvič predstavlja Tamara Todevska s pesmijo Proud. Na odru je sama, v dolgi zeleni večerni toaleti, vizualno pa nastop popestrijo ogledala.

Azerbajdžan

Azerbajdžanski predstavnik Chingiz s pesmijo Truth pa zaključuje polfinalne nastope. Svojo moderno pesem aktualnih ritmov predstavi s pomočjo svetlečega trikotnika in robotov z laserji. Vsekakor zanimiv in privlačen zaključek drugega polfinala.

Četrti dan vaj v dvorani EXPO Tel Aviv smo tako bili priča prvim vajam še zadnjih polfinalistov. Sedaj bodo vsi lahko en dan odpočili, saj bo dvorana EXPO Tel Aviv zaradi državnega praznika neodvisnosti »Yom Ha'atzmaut« samevala.

Vir fotografij: eurovision.tv

Vir: