Vrstni red finale - Raiven #22

Kot obljubljeno, je SVT zgodaj zjutraj objavila vrstni red letošnjega finala Pesmi Evrovizije 2024.

Raiven je po uvrstitvi v finale izžrebala štartno pozicijo v drugi polovici finala, producenti pa soji zdaj namenili, da bo na oder šla 22. po vrsti. Mesto je sicer rahlo neugodno, saj je v "sendviču" med dvema favoritoma za zmago na letošnji Pesmi Evrovizije - Švicar bo namreč nastopil pred njo, za njo pa bo svoj nastop imel Hrvat Baby Lasagna.

Švedi bodo otvorili letošnji finale, kot so izžrebali že pred časom, čast zaključka pa bo letos pripadla avstrijski predstavnici Kaleen z energično pesmijo We Will Rave.

Tradicionalno najbolj neugodno mesto za dober rezultat, to je pozicija številka dve, so producenti letos namenili Ukrajini. Ker je pesem dobra in je tudi ena izmed favoritk za najvišja mesta, nas bo vse zanimalo, če jim lahko uspe prekiniti urok drugega mesta. S te pozicije namreč še nobena pesem ni zmagala na Pesmi Evrovizije, prav tako se ni uvrstila na najvišja mesta.

Letošnji finale je poseben tudi zato, ker so v velikem finalu vse sodelujoče predstavnice bivše skupne države Jugoslavije, v finale pa so se prvič po letu 2016 uvrstile tudi vse tri baltske države - Litva, Latvija in Estonija. Latvija se e namreč ponovno uvrstila v finale po sedmih letih neuvrstitev. Da je letošnji finale zanje še toliko slajši, govori tudi dejstvo, da so jim stavnice napovedovale zadnje mesto v drugem polfinalu.

Prvič po letu 2018 pa se je v finale ponovno uvrstila Irska.

Azerbajdžan se v finale ni uvrstil že drugo leto zapored.

Ukrajina pa še vedno drži svoj rekord, kot edina država, ki se ji je od prvega nastopa na Pesmi Evrovizije, vsako leto uspelo uvrstiti v finale.

Torej jutri navijamo za Raiven, ki bo na evrovizijski oder velikefga finala stopila kot 22.!
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec