Velikih 5 in Izrael na drugi vaji

Nedelja, 12. maja, je postregla se z zadnjimi šestimi vajami finalistov, ki bodo v polfinalih le glasovali, v finalu pa se bodo z uvrščenimi finalisti potegovali za veliki kristalni mikrofon. Zadnje vaje je pričel gostitelj Izrael, zaključila pa Nemčija.

Izrael

Kobi je danes pokazal zelo podobno vajo, kot prvič. Oder ni več tako zelo temen, kot na prvi vaji, kar je dobro, luči ob koncu pesmi pa tudi niso več tako močno moteče. Skratka točka, ki je lahko v ponos Izraelu, kot državi gostiteljici, nastop, ki je zelo eleganten in stilski.

Francija

Bilal je prikazal zelo čustven nastop. Kar na papirju deluje precej klišejsko in stereotipsko ter rahlo pocukrano, na odru deluje zelo dobro in prepričljivo. Sigurno točka, ki ne bo vsakemu po godu, a Bilal se zaveda, da z njo razbija stereotipe.

Španija

Španska delegacija je grafično podobo svojega nastopa kar precej popravila, prav tako televizijske kadre. Nastop je tako veliko bolj barvit z "izbruhi" pisanih barv na ozadju. Miki je bil na odru sproščen, vokalno na trenutke nestabilen. V celoti gledano pa je nastop na drugi vaji bil veliko boljši, kot prej.

Italija

Tako kot Španija, je tudi Italija danes predstavila veliko boljšo vajo. Plesalci so zdaj bolj del celotnega nastopa in ne prevzemajo več toliko pozornosti, saj je Mahmood prav tako vokalno prevzel "nadzor" nad odrom. Grafika je posvetljena, izboljšana, prav tako luči. Celoten nastop je veliko bolj sofisticiran, kot milanska visoka moda z dodatkom urbanega. Po današnji vaji je zopet trdno zasidran med kandidati za zmago.

Združeno kraljestvo

Michael je danes predstavil suveren vokalni nastop, najverjetneje pa bo moral malo popraviti koketiranje s kamero. Splošno mnenje sicer ni bilo zelo naklonjeno današnji vaji, saj prevladuje mnenje, da nekako nastop kot celota ne deluje, poskusi s pirotehniko pa delujejo že malo obupano. Nastop je sicer dober, vendar ob njem ostanemo precej hladni.

Nemčija

Tudi Nemčija je rahlo spremenila grafiko, namesto otroških fotografij so zdaj v ozadju posnetki njunih nastopov. Glavno sporočilo o ženski moči še vedno ostaja, vendar ne več tako izrazito. Vokalno sicer zelo dobro, vendar je današnja vaja bila rahlo slabša kot prva.

Ob vseh vajah v zadnjih devetih dneh se je dvorana EXPO Tel Aviv dodobra zagrela za začetek evrovizijskega tedna, ko bo šlo zares – ko se bodo delile točke, ko se bodo naznanjali finalisti in ko se bo v soboto kronalo zmagovalca, ki bo evrovizijski oder popeljal v svojo državo.

Danes ob 18. uri po slovenskem času pa se bodo vsi nastopajoči na letošnji Pesmi Evrovizije predstavili še na uradnem odprtju in se sprehodili po oranžni preprogi, kjer se bodo še enkrat družili z novinarji, oboževalci in meščani Tel Aviva.

Vir fotografije: Eurovision.tv

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec