Uspelo je! Smo v finalu!

Kakšna končnica!

Ko smo že vsi z obupom gledali v ekran, na katerem je bilo le še eno prosto mesto za sobotni finale Pesmi Evrovizije, sta voditelja končno razglasila zadnjega finalista - SLOVENIJO!

In pričelo se je rajanje in veselje, tako vseh pred ekrani, kot slovenske delegacije z Zalo & Gašperjem v green roomu. Infarktna končnica!

Zala je takoj po uvrstitvi za VAL 202 dejala: "Nastop je bil 'fulfajn', čakanje pa tečno, kar malo dolgočasno. Še vedno imava mešane občutke,saj se ne najdeva čisto v teh krogih, a sva vseeno vesela, da so ljudje najino pesem vzeli za svojo." Gašper je dodal, da je bilo v dvorani"noro" vzdušje. "Ko gre zares, se je treba vživeti. Zelo rada imava najino pesem in najino glasbo, vse drugo pride zraven." A ob koncu vseeno pridala, da tako kot v polfinale, tudi v finale gresta povsem neobremenjeno, brez pričakovanj ali načrtov.

Vodja slovenske delegacije Aleksander Radić pa je ob koncu še realno pridal: "Prihajajo nove vaje, nova generalka, štirikrat moramo še vse ponoviti. Obveznosti je veliko, le jutri bomo lahko malo počivali." Kakorkoli, vemo, da bosta tudi temu tempu Zala & Gašper kos in da bosta svoj nastop ponovila v še boljši izvedbi v finalu. Vzdušje finalnega večera je le veliko bolj intenzivno.

Stavnice so imele le delno prav

K sreči, so stavnice pravilno napovedale uvrstitev Slovenije v finale Pesmi Evrovizije. Pred polfinalnim večerom sta bila na osmem mestu. Katero mesto sta zasedla včeraj pa bomo izvedeli v nedeljo po razglasitvi zmagovalca Pesmi Evrovizije. Stavnice so pravilno napovedale osem finalistov, zmotile so se le pri Madžarski in Belgiji, ki sta ostali zunaj finala. Namesto njiju pa se je v finalni večer presenetljivo uspelo uvrstiti Belorusiji in San Marinu. Seznam vseh finalistov iz prvega polfinala si lahko ogledate na sliki spodaj.

Skupni ogled finala Pesmi Evrovizije

Ker je Pesem Evrovizije vedno bolje in zabavneje gledati v družbi in se zraven poveseliti ter izmenjati mnenja o posameznih nastopih, vas vabimo na skupni ogled finala Pesmi Evrovizije, ki bo v soboto, 18. maja, ob 20:30, v kavarni Kina Bežigrad. Prinesite zastavice, oblecite navijaško opremo, saj bomo v finalu lahko navijali tudi za Slovenijo!

Vir fotografije: eurovision.tv
Vir fotografije: eurovision.tv

Še enkrat si oglejte polfinalni nastop Zale Kralj & Gašperja Šantla s pesmijo Sebi

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec