Ula za Slovenijo na OGAE Second Chance Contest

OGAE Second Chance Contest (OGAE SCC) je tekmovanje, ki ga vsako leto organizira klub države zmagovalke. Gre za alternativno tekmovanje Pesmi Evrovizije, kjer klubi ljubiteljev evrovizijske popevke, ki so člani zveze OGAE International, med predstavniki na njihovem nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije izberejo pesem, ki jih bo zastopala na OGAE SCC – seveda to ne sme biti zmagovalna pesem, ki je državo zastopala na Pesmi Evrovizije.

Tako je tudi v našem Klubu OGAE Slovenija potekalo glasovanje med nastopajočimi na letošnji EMI, razen seveda zmagovalne pesmi Zale Kralj & Gašperja Šantla, ki sta nas zastopala na Pesmi Evrovizije, se prebila v finale in zasedla odlično 15. mesto.

Vsak član je podelil evrovizijske točke (2-12) med preostalih devet pesmi oz. izvajalcev na letošnji EMI 2019 – t.j. Raiven, Ula Ložar, Kim, Fed Horses, Renata Mohorič, INMATE, Lumberjack, Okustični in René. Največ glasov je prejela pesem Fridays, ki jo je zapela Ula Ložar.

Tako nas bo Ula Ložar s pesmijo Fridays predstavljala na OGAE SCC 2019.

Zakaj OGAE Italija?

OGAE Italija je lani na tekmovanju OGAE SCC zastopala Annalisa s pesmijo "Ill mondo prima di te", ki je pri glasovanju prejela največ točk in tako postala zmagovalka OGAE SCC 2018. Organizacijo letošnjega tekmovanja je tako prevzel klub zmagovalne države, zato letošnje tekmovanje OGAE SCC organizira OGAE klub iz Italije.

Kako poteka OGAE SCC?

Prvi del je skorajda že za nami, ko so vsi klubi, ki želijo sodelovati na OGAE SCC 2019 že poslali svoje predstavnike klubu OGAE Italija, ki po lanski zmagi organizira letošnje tekmovanje. Kmalu se bodo pričela glasovanja, ko bodo člani vseh sodelujočih klubov podeljevali evrovizijske točke med predstavnike sodelujočih držav. Vsak klub nato sporoči skupne rezultate svojega glasovanja letošnjemu organizatorju tekmovanja, klubu OGAE Italija. Ta pa bo nato predvidoma septembra objavil rezultate in razglasil letošnjega zmagovalca OGAE SCC 2019 – klub pa bo tako prevzel organizacijo tekmovanja prihodnje leto.

Za več svežih informacij lahko obiščete uradno spletno stran letošnjega tekmovanja OGAE SCC, ki jo najdete s klikom tukaj.

Seveda vas bomo o rezultatih in ostalih predstavnikih obveščali tudi na naši spletni strani ter socialnih omrežjih. Spremljajte nas!

Vsekakor pa držimo pesti za našo Ulo in pesem Fridays!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec