UKRAJINA izbrala PRVA!

Ukrajina je v letošnji evrovizijski sezoni prva izbrala svojo pesem za evrovizijski oder, ki bo po lanski zmagi Ukrajine v Liverpoolu. Organizacijo je namesto Ukrajine prevzelo Združeno kraljestvo, Pesem Evrovizije pa naj bi v največji možni meri odražala lansko ukrajinsko zmago.

Ukrajinska televizija je letos tako pohitela z izborom pesmi, ki je potekal 17. decembra lani. Izbor so vodili pevka skupine Go_A Kateryna Pavlenko, ki je zastopala Ukrajino leta 2021, Zlata Ognevich, ki je zastopala Ukrajino leta 2013 in pa voditelj Timur Miroshnychenko, ki je vodil Pesem Evrovizije v Ukrajini leta 2017. Kot so med samim izborom poudarili, so izor v živo prenašali iz podzemlja metro postaje Maidan Nezalezhnosti, ki je hkrati služilo tudi kot zaklonišče.

Na izboru je nastopilo 10 izvajalcev, zmagovalca pa je določil seštevek točk telefonskega glasovanja in glasovanja strokovne žirije.

Ob koncu sta slavila duet TVORCHI, ki sta prejela največ točk na telefonskem glasovanju in osvojila drugo mesto pri strokovni žiriji. Pesem nosi naslov Heart Of Steel.

Na izboru je med glasovanjem nastopila tudi zmagovalka Pesmi Evrovizije 2016 Jamala, ki je v zadnjem letu napravila večjo turnejo po Evropi s katero je utrjevala podporo Ukrajini v teh težkih vojnih časih.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec