Ukrajina bo nastopila na Pesmi Evrovizije

Generalni nadzornik Pesmi Evrovizije pri EBU Martin Österdahl in generalna producenta letošnje Pesmi Evrovizije Simona Martorelli in Claudio Fasulo so potrdili, da bo Ukrajina na letošnji Pesmi Evrovizije v Torinu nastopila kljub ruski invaziji v Ukrajini.

Zaskrbljeni in žalostni smo zaradi reazmer v Ukrajini, tako kot smo vsi. Žal nam je tudi za ruske kolege in ruske oboževalce Pesmi Evrovizije, ki ne smejo proslavljati Pesmi Evrovizije. V tesnem in stalnem stiku smo z ukrajinsko delegacijo, ki ji skušamo pomagati, koliko lahko v tej težki situaciji.

je povedal Martin Österdahl.

Kot vse ostale delegacije, bo tudi ukrajinske delegacija pred Pesmijo Evrovizije posnela t.i. posnetek v živo, ki se bo uporabil, če Ukrajina ali katerakoli druga država ne bo zaradi višje sile mogla odpotovati v Torino. Po poročanju televizije RAI, bodo ukrajinski predstavniki posnetek v živo verjetno raje posneli nekje ob poljski meji, kot v Kijevu.

Po poročanju ukrajinske televizije UA:PBC je za člane skupine Kalush Orchestra Pesem Evrovizije sicer zelo pomembna, a so trenutno vse njihove moči usmerjene pomoči svoji državi. Vodja skupina Oleh Psiuk je za Reuters dejal, da trenutno organizira 20 člansko skupino prostovoljcev, ki skrbi za medicinsko pomoč in material in pomagal ljudem ubežati grozotam vojne. Eden izmed članov skupine pa je trenutno član ukrajinske vojaške teritorialne obrambe.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec