Turkizna preproga otvoritvene slovesnosti!

V Palači Venaria je danes potekala otvoritvena slovesnost letošnje Pesmi Evrovizije v Torinu, imenovana tudi turkizna preproga, po kateri se je sprehodilo vseh 40 predstavnikov držav, ki sodelujejo na tokratnem evrovizijskem spektaklu.

Razlog, da je preproga v turkizni barvi je zelo preprost: to je barva glavnega sponzorja tudi letošnje Pesmi Evrovizije Moroccanoil.

Palača Venaria, ki se nahaja povsem na obrobju mesta Torino je bila ena izmed rezidenc kraljeve družine Savojcev. Zgrajena je bila leta 1675, od leta 1997 pa je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Ima prečudovito arhitekturo in izredno lepo ohranjeno notranjost, še posebej občudovanja vredni pa so njeni vrtovi, med katerimi se je vila tudi turkizna preproga.

LPS na turkizni preprogi

Slovenski predstavniki LPS so na turkizno preprogo stopili petnajsti po vrsti, oblečeni v enakem stilu, kot so ga pripravili za svoj evrovizijski nastop. Sproščeni, mladi, simpatični.

Kaj so povedali na turkizni preprogi pa si poglejte v spodnjem videu, ki se s klikom na povezavo prične prav s prihodom Slovenije.

Foto: Andres Putting (EBU)

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec