Tukaj je vrstni red finalistov

Kmalu po tem, ko je bilo znanih še deset finalistov iz drugega polfinala, je organizacijska ekipa letošnje Pesmi Evrovizije z nacionalno televizijo KAN na čelu, pričela snovati vrstni red letošnjega velikega finala Pesmi Evrovizije. Vsi finalisti so pred tem z žrebom že določili v kateri polovici finala bodo nastopali.

Vrstni red se določi tako, da vsaka pesem lahko izstopa in da so prehodi med pesmimi čim manj zahtevni tudi za organizatorje. Kot pravijo pri EBU, se potrudijo, da vrstni red vsakemu izvajalcu omogoči, da zažari v svojih treh minutah na odru.

 

Sloveniji je tako bilo določeno 10. mesto, s katerega se bosta Zala Kralj & Gašper Šantl podala v boj za veliki kristalni mikrofon.

Celoten vrstni red v finalu pa je takšen:

  1. Malta
  2. Albanija
  3. Češka
  4. Nemčija
  5. Rusija
  6. Danska
  7. San Marino
  8. Severna Makedonija
  9. Švedska
  10. Slovenija
  11. Ciper
  12. Nizozemska
  13. Grčija
  14. Izrael
  15. Norveška
  16. Združeno kraljestvo
  17. Islandija
  18. Estonija
  19. Belorusija
  20. Azerbajdžan
  21. Francija
  22. Italija
  23. Srbija
  24. Švica
  25. Avstralija
  26. Španija

 

Zdaj finaliste čakajo še tri generalke pred težko pričakovanim sobotnim večerom. Druga generalka danes zvečer ob 21. uri po slovenskem času pa bo še posebej pomembna, saj si jo bo ogledalo vseh 41.strokovnih žirij, ki bodo nato oddale svoje glasove, ki predstavljajo polovico končnih točk.

 

Kako visoko se bosta na finalni lestvici povzpela naša Zala & Gašper bo tako znano kmalu, podprimo ju in navijajmo – doma, lahko pa se nam pridružite na skupnem ogledu finala Pesmi Evrovizije, jutri, v kavarni Kina Bežigrad, s pričetkom ob 20:30.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec