Kmalu po tem, ko je bilo znanih še deset finalistov iz drugega polfinala, je organizacijska ekipa letošnje Pesmi Evrovizije z nacionalno televizijo KAN na čelu, pričela snovati vrstni red letošnjega velikega finala Pesmi Evrovizije. Vsi finalisti so pred tem z žrebom že določili v kateri polovici finala bodo nastopali.

Vrstni red se določi tako, da vsaka pesem lahko izstopa in da so prehodi med pesmimi čim manj zahtevni tudi za organizatorje. Kot pravijo pri EBU, se potrudijo, da vrstni red vsakemu izvajalcu omogoči, da zažari v svojih treh minutah na odru.

 

Sloveniji je tako bilo določeno 10. mesto, s katerega se bosta Zala Kralj & Gašper Šantl podala v boj za veliki kristalni mikrofon.

Celoten vrstni red v finalu pa je takšen:

 1. Malta
 2. Albanija
 3. Češka
 4. Nemčija
 5. Rusija
 6. Danska
 7. San Marino
 8. Severna Makedonija
 9. Švedska
 10. Slovenija
 11. Ciper
 12. Nizozemska
 13. Grčija
 14. Izrael
 15. Norveška
 16. Združeno kraljestvo
 17. Islandija
 18. Estonija
 19. Belorusija
 20. Azerbajdžan
 21. Francija
 22. Italija
 23. Srbija
 24. Švica
 25. Avstralija
 26. Španija

 

Zdaj finaliste čakajo še tri generalke pred težko pričakovanim sobotnim večerom. Druga generalka danes zvečer ob 21. uri po slovenskem času pa bo še posebej pomembna, saj si jo bo ogledalo vseh 41.strokovnih žirij, ki bodo nato oddale svoje glasove, ki predstavljajo polovico končnih točk.

 

Kako visoko se bosta na finalni lestvici povzpela naša Zala & Gašper bo tako znano kmalu, podprimo ju in navijajmo – doma, lahko pa se nam pridružite na skupnem ogledu finala Pesmi Evrovizije, jutri, v kavarni Kina Bežigrad, s pričetkom ob 20:30.