Tu so voditelji Pesmi Evrovizije 2022

Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika so voditeljski trio letošnje Pesmi Evrovizije v Torinu!

Voditelje je organizatorka letošnje Evrovizije italijanska televizija RAI naznanila med včerajšnjim večerom San Rema, ko so se v živo povezali tudi z gostiteljskim mestom Torino, kjer smo videli projekcijo evrovizijske ure na strehi znamenite torinske stavbe Mole Antonelliana. Zgradbo lahko vidimo tudi na italijanskem evrskem kovancu za 2 centa. Zdaj je v tej zgrabi državni muzej filma, v začetku pa je bila zgradba namenjena sinagogi.

Projekcija na strehi zgradbe Mole Antonelliana.

Kdo so Laura, Alessandro in Mika?

Laura Pausini je italijanska svetovna glasbena zvezda, ki je samo v letu 2021 bila dobitnica nagrade Grammy, štirih latinskih Grammy nagrad, Zlatega globusa in nominacije za Oskarja za njeno skladbo Io si.

Alessandro Cattelan je eden izmed najbolj znanih italijanskih televizijskih voditeljev in je v tem poslu že 20 let. Total Request Live, Le lene in The X Factor (Italija) so le ene izmed odmevnejših oddaj v katerih je sodeloval, poleg vseh ostalih.

Mika pa je libanonsko-britanski glasbenik in pisec pesmi, ki je svojo glasbeno kariero pričel s singlom Grace Kelly leta 2007. Od takrat je njegova kariera brez žanrskih, geografskih in socialnih meja.

Vsi trije nas bodo vodili skozi vse tri večere Pesmi Evrovizije, ki bodo 10., 12. in 14. maja!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec