To so voditelji Pesmi Evrovizije 2023!

BBC je danes razkrila, kdo bodo voditelji letošnje Pesmi Evrovizije 2023 v Liverpoolu – in imena so precej zveneča!

Veliki finale 13. maja bodo v Liverpoolu vodili štirje voditelji: Graham Norton, Julia Sanina, Hannah Waddingham in Alesha Dixon.  

Prvi in drugi polfinale pa bo vodil ženski trio brez Grahama Nortona.  

Graham Norton je britanska evrovizijska voditeljska ikona, saj je komentator Pesmi Evrovizije za BBC že od leta 2009. S svojimi iskrivimi komentarji gledalcu še dodatno začini evrovizijsko dogajanje.  

Julia Sanina je pevka ukrajinske glasbene skupine HARDKISS, bila pa je tudi finalistka ukrajinskega formata oddaje Zvezde plešejo in žirantka na ukrajinskem X Faktorju.  

Hannah Waddingham je z Emmyjem nagrajena britanska igralka in pevka, trikratna nominiranka za nagrado Olivier, nastopala pa je tudi v številnih mjuziklih West Enda in Broadwayja.  

Alesha Dixon je britanska pevka, TV voditeljica, plesalka, vsem najbolj znana kot žirantka serije Britain’s Got Talent.  

Otvoritvena slovesnost in zakulisja

Timur Miroshnychenko, ukrajinski televizijski voditelj, se bo na Pesmi Evrovizije javljal iz dvorane in zakulisja ter prikazal utrip v svoji ukrajinski komentatorski kabini. Bil je tudi eden izmed voditeljev Pesmi Evrovizije 2017 v Kijevu, je pa tudi ukrajinski komentator Pesmi Evrovizije od leta 2007 dalje.  

Timurju se bo na otvoritveni slovesnosti pri vodenju pridružil še Liverpoolski voditelj Sam Quek.  

Veliki finale Pesmi Evrovizije bosta za BBC komentirala Graham Norton (ki bo tudi voditelj finala) ter Mel Giedroyc.  

Polfinalna večera bosta letos prvič v zgodovini prav tako prenašana na BBC One, komentatorja za britansko občinstvo pa bosta Scott Mills in Rylan.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec