Kot poroča rtvslo.si je tričlanska izborna komisija v sestavi Raiven, Mojce Menart in Jerneja Veneta, izbrala naslednjih deset nastopajočih na izboru za slovensko pesem na Pesmi Evrovizije – EMA 2020:

1. Ana SokličVoda

2. Božidar Wolfand – WolfMaybe Someday

3. Gaja PrestorVerjamem vase

4. ImsetFemme Fatale

5. InmateThe Salt

6. Klara JazbecStop the World

7. Lina KuduzovićMan Like U

8. Manca BerlecVečnost

9. Simon VadnjalNisi sam

10. Tinkara KovačForever

Izborna komisija je teh deset pesmi izbrala izmed 74 prispelih na javni razpis.

POZOR! Ema 2020 bo 22. februarja 2020 v studiu 1 TV Slovenija.

Na izboru bomo slišali dvanajst pesmi, saj se bosta desetim že znanim pridružili še pesmi obeh zmagovalcev letošnje EME freš, katere sklepno dejanje finala bo 18. januarja in si ga bo moč ogledati na televizijskih zaslonih. Enega zmagovalca bo izbrala tričlanska strokovna žirija, drugega pa telefonsko glasovanje.

Sistem glasovanja na EMI 2020 bo enak kot leto poprej. Izmed vseh skladb bo strokovna žirija izbrala dva superfinalista, ki bosta svoji skladbi predstavili še enkrat, nato pa bo telefonsko glasovanje odločilo kateri izmed dveh bo prejel vstopnico za Pesem Evrovizije 2020, ki bo potekala v Rotterdamu 12., 14. in 16. maja.

Med znanimi nastopajočimi v oči bodeta predvsem dve pevki, in sicer Lina Kuduzović, ki je na Pesmi Evrovizije za otroke (Junior Eurovision) v Sofiji leta 2015 dosegla visoko tretje mesto. Tinkara Kovač pa je Sloveniji leta 2014 na Danskem pripela tretje evrovizijsko finale, tam pa zasedla 25. mesto.

Se lahko zgodi, da bo Lina okusila še »pravi« evrovzijski oder ali pa bo Tinkara nanj stopila že drugič?

Nastopajoči na EMI 2020

Finalisti EME Freš
Vir:
Vir:
rtvslo.si
Do pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min