TALI za LUKSEMBURG!

Luksemburg se vrača na Pesem Evrovizije po več kot treh desetletjih! Veliko vojvodstvo bo v Malmöju s pesmijo 'Fighter' zastopala TALI.

V soboto 27. januarja so bile vse oči uprte v koncertno dvorano Rockhal v Esch-sur-Alzette, ko se je Luksemburg lotil izbora za svoj nastop na 68. tekmovanje za pesem Evrovizije.

Na tekmovanju v Luksemburgu je tekmovalo 8 pesmi, glasovanje pa je bilo odprto tako za gledalce kot za skupino 8 mednarodnih žirij - vsaka je imela 50-odstotno utež pri odločanju o zmagovalcu. Ena izmed mednarodnih žirij je bila tudi slovenska, ki jo je zastopala naša Tinkara Kovač, predstavnica Slovenije na Pesmi Evrovizije 2014 v Kobenhavnu.

Ko so bili prešteti vsi glasovi je bilo jasno, da bo TALI imela čast biti obraz, ki bo vrnil Luksemburg na tekmovanje za Pesem Evrovizije.

TALI je 23-letna izvajalka, vokalistka in učiteljica glasbe. Nedavno je bila s svojo glasbeno skupino na poti v New Yorku, kjer je nastopala na prizoriščih, kot so RockWood Music Hall, Mercury Lounge, Arlene's Grocery in The Delancey. Svoj prvenec, ki ga je napisala sama, je izdala pri samo 16 letih.

Pod vplivom umetnikov, kot so Lizzy McAlpine, Sara Bareilles in Lady Gaga, TALI meša žanre, da ustvari svoj edinstven zvok. Leta 2021 je izdala svoj debitantski EP lose you, ki ga je napisala skupaj z umetnikom Francisom of Delirium. Zdaj dela na svojem prvencu z novo skupino Blue Stripes.

Poleg svoje cvetoče pop in kantavtorske kariere je igrala v kratkem indie filmu Agua, ustvarila pa je tudi uspešno kariero v gledališču, kjer je odigrala vloge, kot sta Tzeitel iz Goslača na strehi in Eponine v Les Miserables.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec