TAKE IT AWAY!

"Zadnje desetletje pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) je bilo fantastično in vznemirljivo, ampak vseeno bo lepo spet iti domov,"  

smo lahko prebrali v njegovem zapisu na Twitterju.  

"S Tekmovanjem za pesem Evrovizije sem bil povezan več kot 20 let. Najprej kot vodja norveške delegacije, nato kot izvršni producent, zadnjih devet let pa sem imel ta privilegij, da sem lahko iz Ženeve vodil to ladjo,"

pa je nato še pridal.  

"Rotterdam bo moje 10. tekmovanje na položaju izvršnega nadzornika Evrovizije in zdi se dobra priložnost, da štafetno palico predam naprej, se vrnem domov in se lotim novih izzivov pri NRK-ju"  

je zapisal Jon Ola Sand. Na položaj je bil izvoljen 1.1.2011, nasledil pa je prav tako legendarnega Svanteja Stockseliusa, ki se je takrat upokojil. Pozneje je Jon Ola Sand v svoje roke prevzel tudi vajeti otroške Evrovizije, evrovizijskega tekmovanja mladih glasbenikov in evrovizijskega tekmovanja zborov.

Jon Ola Sand je vsekakor bil ključna oseba zadnjih desetih Pesmi Evrovizij, na tem položaju pa je moral premagovati marsikatere ovire in zaplete pri samI organizaciji dogodka, saj je velikokrat imel nemalo težav pri koordinaciji in dialogu z državo gostiteljico (spomnimo samo na Ukrajino leta 2017). Tako se bo pod letošnjo Pesem Evrovizije, ki jo bo gostil Rotterdam, podpisal zadnjič Prav tako pa bo pred razglasitvijo rezultatov v obeh polfinalnih večerih in nato še v finalu zadnjč izrekel svoj znameniti stavek:

Take it away!

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec