SVT imenovala izvršno ekipo

Švedska televizijska hiša SVT je objavila izvršno ekipo, zadolženo za organizacijo 68. Pesmi Evrovizije, ki bo potekala na Švedskem naslednjega maja, zahvaljujoč zgodovinski drugi zmagi Loreen.

Novo imenovana izvršna producentka Ebba Adielsson je dejala:

"Zelo sem ponosna in navdušena nad to izjemno nalogo in končno lahko predstavim prve ključne vloge in ožjo ekipo, ki bo vodila Pesem Evrovizije 2024. V tem kontekstu je nemogoče najti bolj izkušenega tria in zdi se izjemno pomirjujoče, da so vključeni v to velikansko in zelo zapleteno produkcijo.«

Ebba Adielsson bo leta 2024 prevzela vlogo izvršne producentke in celotno odgovornost za tekmovanje; začasno bo odstopila z mesta vodje SVT Entertainment.

Christel Tholse Willers je izvršna producentka, odgovorna za komunikacijo, tisk, blagovno znamko in dogodek v sodelovanju z mestom, ki bo gostilo Pesem Evrovizije. Christel je imela podobno vlogo, ko je Malmö gostil tekmovanje leta 2013, in ima mnogo izkušenj tudi s švedskim izborom Melodifestivalen, tudi kot izvršna producentka.

Tobias Åberg je odgovoren za celotno tehnično produkcijo v vlogi izvršnega direktorja in odgovornega za produkcijo in je bil tudi del ožje ekipe v letih 2013 in 2016. Od takrat je bil vodja produkcije ali tehnični strokovnjak za produkcijo Pesmi Evrovizije zadnjih osem let, nazadnje je sodeloval z BBC v Liverpoolu.

Johan Bernhagen je bil skupaj z Martinom Österdahlom izvršni producent tekmovanja leta 2016 in vodja produkcije v Malmöju leta 2013. Tokrat bo izvršni linijski producent in bo skupaj s Tobiasom Åbergom odgovoren za finance in celotno tehnično produkcijo.

Tudi za preostala mesta v ožji ekipi bomo kmalu izvedeli, kdo jih bo zasedel.

Rok, do katerega so švedska mesta izrazila pripravljenost za organizacijo Pesmi Evrovizije, je bil ponedeljek, 12. junij. Neuradno naj bi se prijavila tri mesta: glavno mesto Stockholm, Malmö in Göteborg. Zdaj potekajo pogovori med SVT, EBU in kandidatnimi mesti, da ugotovijo, če imajo vloge vse potrebno, da se lahko izvede Pesem Evrovizije 2024.

Cilj EBU je, da se že poleti predstavi mesto, ki bo gostilo 68. Pesem Evrovizije na Švedskem.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec