Ob 13:40 po lokalnem izraelskem času sta Zala in Gašper prvič stopila na veliki evrovizijski oder v Tel Avivu in pričela s pol urno vajo, na kateri sta večkrat ponovila svoj nastop. Pri tem so seveda sledili premori, vaje s televizijskimi kadri, ton ipd. Vse z namenom, da bo nastop na polfinalni večer v živo brezhiben, brez presenečenj in predvsem utečen.

Zala in Gašper sta se na odru počutila dobro, domače, brez večje treme. Zala pa je postregla z zanesljivo pevsko izvedbo. Kemija med njima je bila več kot prisotna in gledalca kar vsrka v njun intimen svet. Minimalistična a mogočna intergalaktična zvezdna grafika gledalca vsrka in popelje v njun prostor, ga odene v misteriozno razpoloženje, ki pa je zelo prijetno. Zala in Kralj tako ostajata zvesta sebi in svojemu nastopu na EMI.

Vir fotografije: Eurovision.tv
Vir fotografije: Eurovision.tv

Tudi odzivi tujih novinarjev in evrovizijskih navdušencev je zelo dober, vsi pravijo, da imata nekaj posebnega, da se med njima čuti povezanost, ki jo več kot odlično širita preko televizijskih kadrov do gledalca. Seveda bo potrebnih še nekaj popravkov s kadri in animacijo, a to so minimalne spremembe, ki bodo le še nadgradile nastop.

Uraden posnetek njune prve vaje si lahko ogledate spodaj.

Ciper

Prvi dan pa so z vajo opravile tudi druge države. Prva je na evrovizijski oder stopila Tamta iz Cipra, ki se predstavlja s pesmijo Replay. Nastop je, kot se za pesem spodobi, eneričen, pokazala je tudi že oblačila, ki jih bo verjetno nosila na sam večer. Vokalno zanesljiva, nastop pa tudi stavnice zanesljivo uvrščajo v finalni večer Pesmi Evrovizije.

Črna gora

Sledili so predstavniki Črne gore, skupina D Mol, ki so predstavili soliden vokalni nastop svoje pesmi Heaven. Oblečeni v belo s pridihom barv črnogorske zastave, so delovali prepričljivo.

Finska

Tretji se bo v prvem polfinalu predstavil finec Darude feat. Sebastian Reiman s pesmijo Look Away. Nastop iz nacionalnega izbora je malo predrugačen, potrebno bo počakati še na kadre, da se bo videlo, kako bo stvar izgledala na televiziji.

Poljska

Evrovizijski oder so prvič preizkusile tudi predstavnice Poljske, skupina Tulia s pesmijo Fire of Love (Pali się). Nastop je zelo zanimiv, nastopajo v tradicionalnih malo prirejenih poljskih oblačilih s tančicami preko obraza, z zanimivo animacijo in vrtečim se okroglim podom. Perspektiven nastop.

Češka

Za našima predstavnikoma pa je evrovizijski oder preizkusila češka skupina Lake Malawi s pesmijo Friend of A Friend. Simpatičen enostaven in sproščen nastop. Na stavnicah mu kaže dobro glede uvrstitve v finale.

Madžarska

Za madžarskega predstavnika Joci Papaia bo letos veliko lažje, saj je kolesje Evrovizije preizkusil že pred dvema letoma. Tudi tokrat je suvereno opravil s prvo vajo in ostal med zanesljivimi kandidati za uvrstitev v finale. Odrski nastop je prepričljiv, z dobro grafično podobo.

Belorusija

Belorusija je bila predzadnja v prvem dnevu 30 minutnih vaj. ZENA s pesmijo Like it je prikazala zanimiv nastop z dvema plesalcema.

Srbija

Zadnja danes pa je za prvo vajo na evrovizijski oder stopila srbska predstavnica Nevena Boživić s pesmijo Kruna. Kot že na nacionalnem izboru je tudi tukaj postregla z močno in prepričljivo vokalno izvedbo njene pesmi, ki jo je dobro podprla tudi elegantna odrska animacija.

S tem so se zaključile prve vaje na letošnjem evrovizijskem odru. Jutri pa ponovno pogledamo, kaj se je dogajalo v drugem dnevu, ko bodo na oder stopili predstavniki preostalih držav, ki nastopajo v prvem polfinalnem večeru.


Vir: