SRBIJA je izbrala Teyo Doro

Pesem Ramonda je zmagala na srbskem nacionalnem izboru Pesma za Evroviziju, tako bo v Malmöju srbske barve zastopala Teya Dora.

Na včerajšnjem srbskem izboru se je predstavilo 16 pesmi, ki so tekmovale v upanju, da bodo leta 2024 razglašene za zmagovalno pesem Pesme za Evroviziju. Končno je bila pesem Ramonda zaslužena zmagovalka večera, zahvaljujoč očarljivi izvedbi Teye Dore.

Večer sta gostila Dragana Kosjerina in Slaven Došlo, uživali pa smo lahko tudi v nastopih tistega, ki je zdaj že živa evrovizijska legenda - Željka Joksimovića.

Glasovanje na večeru je potekalo prek telefonskega glasovanja in glasovanja strokovne žirije, pri čemer je vsak prispeval 50 % točk pri odločanju o zmagovalcu Pesme za Evroviziju.

Ob razglasitvi rezultatov smo lahko videli, da je Ramonda prejela največ 12 točk pri glasovanju strokovne žirije, medtem ko je na telefonskem glasovanju gledalcev prejela 10 točk. Na telefonskem glasovanju je zmagala izvajalka Breskvica, a je pri strokovni žiriji bila šele šesta in prejela 5 točk. Konstrakta, srbska predstavnica na Pesmi Evrovizije 2022 je tako od gledalcev kot od strokovne žirije prejela 8 točk in zasedla skupno četrto mesto.

Teya Dora bo tako imela čast, da bo v Malmöju ponosno nosila srbsko zastavo, saj jo bo s pesmijo Ramonda zastopala na 68. Pesmi Evrovizije.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec