ŠPANIJA izbrala vročo Chanel

Španci so letošnjega predstavnika za Pesem Evrovizije iskali na novem festivalu, ki nosi ime obmorskega mesta, kjer je potekal, to je Benidorm Fest.

V velikem finalu tega novega festivala se je za zmago in vstopnico na Pesem Evrovizije potegovalo 8 izvajalcev: Rayden, Tanxugueiras, Varry Brava, Rigoberta Bandini, XEINN, Gonzalo Hermida, Blanca Paloma in zmagovalka Chanel.

V razburljivem glasovanju, pri katerem nismo do konca vedeli, kdo bo zmagovalec, je ob koncu z le petimi točkami prednosti slavila Chanel s pesmijo SloMo.

Končni rezultati:

  1. Chanel (96 točk)
  2. Rigoberta Bandini (91 točk)
  3. Tanxugueiras (90 točk)
  4. Rayden (67 točk)
  5. Blanca Paloma (61 točk)
  6. Varry Brava (55 točk)
  7. XEINN (45 točk)
  8. Gonzalo Hermida (35 točk)

Chanel se je sicer rodila na Kubi, a je od četrtega leta starosti odraščala v Španiji. Če vam njena pesem SloMo zveni kot takojšen plesni hit, je to tudi zato, ker so jo pisali avtorji, ki so sodelovali z zvenečimi imeni, kot so Madonna, Black Eyed Peas, Britney Spears, Ricky Martin, Nicki Minaj. Tudi Chanelin nastop je nabit z energijo in plesno koreografijo njenih las.

Ker je Španija ena izmed velikih pet na Pesmi Evrovizije, bomo njen nastop avtomatsko videli v finalu 14. maja. Španija bo sicer glasovala v 2. polfinalu.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec