Slovenija bo v prvi polovici prvega polfinala!

Danes se je ob 12. uri v palači Madama v Torinu zgodil žreb, ki je določil v katerem polfinalu bodo nastopile posamezne države. Velikim pet, ki so že avtomatsko v velikem finalu, pa je žreb določil v katerem izmed polfinalov bodo glasovale.  

Slovenija je bila v prvem bobnu, izžrebana pa je bila četrta po vrsti. Tako je bilo najprej odločeno, da bo nastopila v prvem polfinalu, dodatno pa so določili še, da bo nastopila v prvi polovici. Skupaj s Slovenijo se bodo za 10 vstopnic, ki vodijo v veliki finale pomerile še Albanija, Latvija, Švica, Bolgarija, Moldavija, Ukrajina, Litva, Nizozemska, Norveška, Rusija, Portugalska, Danska, Armenija, Hrvaška, Islandija in Grčija.  

V drugem polfinalnem večeru se bodo pomerile naslednje države:

Velikih pet pa je za glasovanje bilo razvrščenih takole: Francija in Italija bosta glasovali v prvem, Združeno kraljestvo, Španija in Nemčija pa v drugem polfinalu.  

Žreb sta vodila Carolina di Domenico in Gabriele Corsi. Navzoča sta bila tudi župana Rotterdama in Torina, Ahmed Aboutaleb in Stefano Lo Russo, saj je nizozemsko mesto uradno predalo znak mesta gostitelja Torinu.

Celoten žreb si lahko ogledate v spodnjem videu:

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec