Sheldon Riley izbran za AVSTRALIJO

V zgodnjih sobotnih urah, v Evropi seveda, je Avstralija na nacionalnem izboru Eurovision – Australia Decides že tretjič izbrala svojega predstavnika za Pesem Evrovizije. Format nacionalnega izbora Eurovision – Australia Decides poteka od leta 2019, a ga lani ni bilo, saj so Avstralci na Pesem Evrovizije poslali Montaigne, ki pa na koncu v Rotterdam zaradi epidemije sploh ni prišla in je na Pesmi Evrovizije sodelovala s t.i. posnetkom v živo.

Letos pa so Avstralci odločili, da jih bo v Torinu zastopal Sheldon Riley s pesmijo Not The Same in ga zato čaka dolg polet proti Evropi.

Predstavnika so Avstralci izbrali po sistemu 50:50 – 50% je štelo telefonsko glasovanje, 50% pa je prispevala strokovna žirija. Sheldon Riley je na vsakem delu glasovanja zasedel »le« drugo mesto, a je ob koncu bilo točko ravno dovolj, da se je veselil zmage. Na nacionalnem izboru so v šov programu nastopili lanska avstralska predstavnica Montaigne in pa norveška skupina, ki je leta 2019 zasedla končno drugo mesto, KEiiNO. KEiiNO so trenutno tudi na turneji po Avstraliji.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec