V zgodnjih sobotnih urah, v Evropi seveda, je Avstralija na nacionalnem izboru Eurovision – Australia Decides že tretjič izbrala svojega predstavnika za Pesem Evrovizije. Format nacionalnega izbora Eurovision – Australia Decides poteka od leta 2019, a ga lani ni bilo, saj so Avstralci na Pesem Evrovizije poslali Montaigne, ki pa na koncu v Rotterdam zaradi epidemije sploh ni prišla in je na Pesmi Evrovizije sodelovala s t.i. posnetkom v živo.

Letos pa so Avstralci odločili, da jih bo v Torinu zastopal Sheldon Riley s pesmijo Not The Same in ga zato čaka dolg polet proti Evropi.

Predstavnika so Avstralci izbrali po sistemu 50:50 – 50% je štelo telefonsko glasovanje, 50% pa je prispevala strokovna žirija. Sheldon Riley je na vsakem delu glasovanja zasedel »le« drugo mesto, a je ob koncu bilo točko ravno dovolj, da se je veselil zmage. Na nacionalnem izboru so v šov programu nastopili lanska avstralska predstavnica Montaigne in pa norveška skupina, ki je leta 2019 zasedla končno drugo mesto, KEiiNO. KEiiNO so trenutno tudi na turneji po Avstraliji.

Do finala pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min