Še vedno... Magična

Ob 11:40 po lokalnem času sta svojo drugo, tokrat 20 minutno vajo, pričela tudi Zala & Gašper ter še enkrat odela evrovizijski oder v zvezde in galaksije. V samem nastopu seveda ni bilo sprememb, ostala sta zvesta preprostosti, belim oblačilom in intimi. Bilo je nekaj popravkov glede luči, nekaj poskusov različnih kadrov in različnih osvetlitev. Na odru se počutita dobro, tudi Gašper, ki je sicer v enem izmed intervjujev dejal, da je bil na prvi vaji na odru malo živčen. Danes tega na odru ni bilo opaziti, le dobro energijo med njima, ki te s pomočjo televizijskih kadrov, ki so večinoma od blizu, kar posrka v njuno intimo. Galaktično in zvezdno ozadje deluje odlično, saj gledalec dobi občutek, da lebdita v svojem svetu, v svoji ljubezenski galaksiji. Tudi odzivi novinarjev so bili pozitivni, da se čuti kemija med njima in da je nastop tako zelo dober, ker je predvsem tako zelo pristen in minimalističen. Slovenijo namreč vsi bolj kot ne vidijo zanesljivo v finalu. Kaj bo prinesel polfinalni večer, pa bomo seveda videli. Vsekakor sta obe vaji opravila dobro in smo lahko nanju ponosni.

Spodaj pa si lahko ogledate tudi 45 sekundni odlomek njunega nastopa, kot bo prikazan na televiziji.

Type image caption here (optional)

Ciper

Prva je danes z drugo vajo pričela ciprska predstavnica. Njen nastop je energičen, vokalno na momente rahlo nestabilen, podprt pa s pirotehničnimi vložki. Vsekakor udaren začetek letošnje Pesmi Evrovizije.

Črna gora

Naslednji so oder zasedli črnogorci, ki so prikazali simpatičen nastop, ki pa na trenutke deluje malo neusklajeno in neprepričljivo, tako vizualno kot vokalno. Seveda je še vedno čas, da na treh generalkah do polfinala nastop dodelajo in se sprostijo.

Finska

Finska ledeniška dance skladba Look Away na oder pripelje hladnejše modre tone, ki jih pogreje nastop plesalke na podiju in DJ-a za mešalno mizo. Sebastian je vokalno suveren, tv kadri pa dobro podprejo nastop.

Poljska

Tulia je danes prikazala še boljšo vajo, kot zadnjič. Na odru so sproščene, začetek s tančicami misteriozen, nato pa sledi dobro nadaljevanje pesmi, ko odvržejo tančice. Vokalno suverene in močne, nastop pa odlično popestri grafika z njihovimi čudovitimi obrazi z markantno rdečo šminko. Kljub temu, da jim stavnice ne kažejo finala, se vedno bolj šušlja, da znajo biti presenečenje večera.

Češka

Po slovenski pesmi sledi češki predstavnik, ki postreže z lahkotno izvedbo svojega pop komada. Nastop je sproščen, člani skupine Lake Malawi pa nadvse simpatični pri nastopu.

Madžarska

Joci je prikazal izredno suvereno drugo vajo, oder pri madžarski pesmi pa je naravnost čudovit, kar se vidi tudi na kameri pri mnogih kadrih odra z daljave. Vokalno zanesljivo, nastop pa dodelan.

Belorusija

ZENA je prav tako prikazala energično drugo vajo, ki pa je po mnenju nekaterih na momente že malce preagresivna. Vokalno mestoma rahlo nezanesljiva.

Srbija

Nevena je prikazala močen in mogočen nastop s svojo pesmijo Kruna, ki se s pomočjo grafike v ozadju dramatično razvija od začetka do konca. Vokalno prepričljiv in zanesljiv nastop, kot se od Nevene tudi pričakuje.

Belgija

Belgijec na današnji vaji ni deloval tako prepričljivo, prav tako je nastop na trenutke bil malo zakrčen in neprepričljiv. Stavnice ga sicer uvrščajo med finaliste, a novinarji so mnenja, da ne bo tako zelo lahko.

Gruzija

Oto nam postreže z dramatičnim temačnim nastopom, ki z gorečimi gorami v ozadju deluje precej impozantno. Njegovi spremljevalni vokali s svojo barvo glasu napravijo pesem še bolj dramatično, tako da nastop deluje že rahlo agresivno. Vokalno sicer prepričljiv nastop.

Avstralija

Avstralska ekipa je naslov njihove pesmi Zero Gravity vzela precej zares, saj Kate in plesalke med nastopom skoraj lebdijo v zraku, kar poskušajo podpreti tudi z odrsko in televizijsko grafiko, ki poskuša skriti visoka upogljiva stojala, na katerih dekleta »lebdijo«. Vokalno seveda suverena pop opera.

Islandija

Če so Lordiji prinesli na oder pol pekla, so ga drugo polovico letos prinesli Islandci, pa ne toliko v obliki pirotehnike, kot v nastopu. Nastop je prepričljiv, dodelan, tudi televizijski kadri skrbno premišljeni. Videli pa bomo, kako bo nastop sprejelo širše evrovizijsko občinstvo. Med novinarji še vedno veljajo za zanesljive finaliste, ki lahko posežejo po najvišjih mestih.

Estonija

Victor postreže s simpatičnim zanesljivim nastopom, ki ga prepričljivo oddela. Brez pompa, brez nepotrebnih stvari, le on in grafika z nevihtnimi oblaki v stilu naslova pesmi Storm. Mnenja o uvrstitvi v finale so sicer deljena.

Portugalska

Peti dan vaj zaključujeta Portugalca, ki zopet postrežeta z nekonvencionalnim nastopom in melodijo, v zanimivih oblačilih. Tako kot pri Estoniji so tudi pri njiju mnenja o finalu deljena. Presodite sami.

Iz prvega polfinala tako nismo videli le še Grčije in San Marina, ki bosta svojo drugo vajo imela jutri zjutraj, nato pa se bodo pričele druge vaje polfinalistov drugega večera.

Če zaključimo dan, lahko ponovno poudarimo, da sta Zala & Gašper dobro opravila z drugo vajo, da sta na odru sproščena in da svoje sporočilo pesmi dobro prikažeta tudi na ekranu – kar pa je najpomembneje. Zdaj le še držimo pesti pri drugi generalki, ko bodo glasovale strokovne žirije in na prvi polfinalni večer, ko bo glasovala širša Evropa … in Avstralija. ;)

eurovision.tvVir fotografij:

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec