SAN MARINO izbral zasedbo Megara

V soboto, 24. februarja, v Teatro Nuovo v Dogani, se je San Marino lotil izbire svoje pesmi za Malmö. Potekala je tretja izdaja Una Voce Per San Marino in odkrili smo, kateri glasbenik bo stopil v čevlje glasbenikov, kot so Achille Lauro in Piqued Jacks ter imel čast zastopati to žepno državico na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije letos maja. Na koncu večera sta gostitelja Fabrizio Biggio in Melissa Greta Marchetto razkrila, da je zmagovalec Una Voce Per San Marino španska zasedba Megara s pesmijo 11:11.

Zmagovalca Una Voce Per San Marino je izbrala žirija, med začetno postavitvijo vseh 17 pesmi. Na koncu se je na vrh zavihtela samo ena skladba - 11:11.

Megara je španska skupina, ki je trenutno bazirana v Madridu. Svoj prvi EP Muérase Qué Puede so izdali leta 2015, leto kasneje pa je sledil njihov prvenec Siete. Od takrat so izdali še tri albume, pri čemer je bil Truco o Trato izdan konec leta 2022. Leta 2023 se je skupina udeležila španskega Benidorm Festa s pesmijo Arcadia.

Na sanmarinskem izboru so letos tekmovali tudi člani slovenske glasbene skupine BOOOM!, ki so se najprej z zmago v polfinalu direktno uvrstili v finalni večer, na koncu pa so zasedli odlično 5. mesto s skladbo Dance Like This.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec