RUSIJA je izbrala rusko žensko Manizho

Manizha je osvojila rusko vstopnico za Pesem Evrovizije in bo s pesmijo Russian Woman zastopala ruske barve.

V šovu, ki ga je napovedala ruska televizija, so se najprej na odru predstavili lanski predstavniki Little Big, za katere je vrelo pričakovanje, da bodo tudi letos izbrani in bodo le predstavili novo pesem. A je za nekatere prišlo razočaranje, saj je po uvodnem nastopu pevka skupine Little Big Ilya povedala:

Presrečni smo, da smo imeli možnost potovanja na Pesem Evrovizije in zastopati Rusijo, toda naša država je polna kreativnih in talentiranih ljudi, zato smo naše mesto želeli prepustiti še komu drugemu. Ponosni smo, da je naš video za pesem Uno postal najbolj gledan video na uradnem YouTube kanalu Pesmi Evrovizije.

Potem, ko je Ilya razblinila dvome, pa so se na odru predstavili trije izvajalci vsak s svojo pesmijo. Najprej rock band Therr Maitz z balado Future Is Bright; sledil je duo #2Mashi s pesmijo Bitter Words; zaključila pa pevka in aktivistka Manizha z malce nekonvencionalno a opogumljajočo pesmijo Russian Woman.

Manizha je na telefonskem glasovanju osvojila 39,7%, #2Mashi 35,7% in Therr Maitz 24,6% in tako postala zmagovalka večera.

Za eurovision.tv je o svoji pesmi povedala:

To je pesem o spreminjajoči samopodobi ruske ženske v preteklih stoletjih. Ruska ženska je prešla čudovito pot od pastirice do volilne pravice in pravice biti izvoljena in nadaljevala pot vse do vesolja. Nikoli je ni bilo strah upreti se stereotipom in prevzeti odgovornosti. To je vir navdiha za to pesem. Pesem sem po naključju napisala 8. marca 2020 na turneji, svetu pa jo predstavljam leto pozneje, prav tako na mednarodni dan žensk.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec