ROTTERDAM AHOY!

Odločitev je padla - Rotterdam 2020!

EBU in nizozemske televizije NPO, NOS in AVROTROS, so se odločile, da je Rotterdam najustreznejše mesto za gostitev prihajajoče Pesmi Evrovizije. Tako je Maastricht izgubil »bitko« in lahko Rotterdamu ponudi le svojo pomoč in dobro voljo pri organizaciji panevropskega glasbenega festivala.

Znani pa so tudi datumi, ko bo potekala Pesem Evrovizije v Rotterdamu na Nizozemskem. Prvi in drugi polfinalni večer bosta 12. in 14. maja, veliki finale pa 16. maja.

Rotterdam je bil izbran v kar dolgotrajni in trdi tekmi med petimi nizozemskimi mesti, med katerimi sta na koncu z najboljšima in najzanimivejšima ponudbama ostala Rotterdam in Maastricht, a je slednji ostal praznih rok in z načrtom na papirju, saj so se organizatorji odločili za prvega.

Rotterdam je sicer že od trenutka, ko je Amsterdam sporočil, da izstopa iz tekme za gostiteljsko mesto, veljal za velikega favorita. Rotterdam je najverjetneje prepričal predvsem z infrastrukturo, hotelskimi kapacitetami, dobrim prizoriščem (dvorana Ahoy) in izkušnjami prirejanja velikih glasbenih prireditev. A tudi Maastricht je ponudil dobro izhodišče in skrbno izdelan načrt, kako izpeljati Pesem Evrovizije.

Ob razkritju gostiteljskega mesta je nadzorni producent EBU Jon Ola Sand povedal:

»Rotterdam je pokazal izjemen entuziazem in zagotovil dobro infrastrukturo, da naslednje leto v maju pozdravi delegacije iz preko 40 držav. Veselimo se sodelovanja z mestom Rotterdam ter televizijami NPO, NOS in AVROTROS, ko bomo v velikem mestu priča tehnološko in umetniško dovršeni Pesmi Evrovizije 2020.«

Tekme je torej konec, destinacija je znana. Ostanite z nami, ko vas bomo sproti obveščali tudi o prihodnjih novostih o Pesmi Evrovizije v Rotterdamu.

V spodnjem videu pa si lahko ogledate uradno video vabilo za Pesem Evrovizije 2020 v Rotterdamu.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec