Raiven na oder deveta po vrsti!

Končno je odstrta skorajda še zadnja tančica skrivnosti glede letošnje Pesmi Evrovizije 2024 v Malmöju.

Danes je EBU na uradnem YouTube profilu Pesmi Evrovizije končno objavila točen vrstni red polfinalnih večerov. Do zdaj je bilo namreč znano le v kateri polovici obeh poflinalov bo posamezna država nastopala. Zdaj pa je švedska televizija SVT skupaj z EBU objavila točen vrstni red.

Naša slovenska predstavnica Raiven bo na oder prvega polfinalnega večera, 7. maja, stopila deveta po vrsti!

Vrstni red prvega polfinalnega večera, 7. maja

Letošnja novost je, da bodo države velikih 5 in zmagovalka enakovredno nastopile kot del vrstnega reda v prvem in drugem polfinalu. V prvem polfinalu se bodo tako predstavili Združeno kraljestvo, Nemčija in Švedska. V drugem polfinalu pa Francija, Italija in Španija.

Prvi polfinalni večer in s tem letošnjo Pesem Evrovizije 2024 bo otvoril Ciper, zaključil pa ga bo Luksemburg. Drugi polfinalni večer bo odprla Malta, kot zadnja v polfinalnih večerih pa bo na oder stopila Nizozemska.

Vrstni red drugega polfinala, 9. maja

Znano je že, da bo veliki sobotni finale, 11. maja, otvorila gostiteljica Švedska, ki je prvo štartno pozicijo izžrebala nedolgo nazaj.

Na našem YouTube profilu sta vam na voljo obe playlisti polfinalnih večerov, ki sta že zloženi po vrstnem redu, kot sta bila objavljena danes. Čaka pa vas tudi playlista na Spotify. Uživajte ob poslušanju!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec