Prvih 10 finalistov! Slovenija se poslavlja.

Za nami je razburljiv prvi polfinalni večer v Ahoy Areni v Rotterdamu, kjer se je 16 skladb potegovalo za prvih deset mest, ki vodijo v sobotni veliki finale.  

Naša Ana Soklič je na oder stopila kot druga, svoj nastop je opravila z odliko, a se ji žal ni uspelo prebiti med prvih deset. Konkurenca je bila močna, nastopi odlični.  

Marsikdo med finalisti pogreša tudi hrvaško predstavnico Albino, Makedonca Vasila ali Romunko ROXEN. A žal je tako, da je prostora le za deset skladb.  

Ana je po prvem polfinalu za rtvslo.si povedala:  

"Zgodilo se je, kot se je. Še vedno stojim za svojo skladbo. Nameravam iti naprej v življenju. Kar se glasbe tiče – vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki preživi čas. Vesela sem, da ste bili z menoj, upam, da boste tudi naprej. Tole je bila velika zadeva, zdaj pa bo moja pot šla dalje, čim bolj glasbeno, tako kot želim in upam, da bo kdo od vas ostal ob meni."

Vsekakor si Ana nima kaj očitati, mi pa smo lahko več kot ponosni na nastop, s katerim je Sloveniji poskušala priboriti tretjo zaporedno uvrstitev v finale.  

10 finalistov

10 držav pa je po koncu prvega polfinalnega večera bilo več kot nasmejanih, saj jim je uspelo to, o čemer so sanjali vsi – da bodo v soboto ponovno lahko stopili na veliki evrovizijski oder.  

Deset finalistov, kot so jih naključno naznanili, je:

  1. Norveška
  2. Izrael
  3. Rusija
  4. Azerbajdžan
  5. Malta
  6. Litva
  7. Ciper
  8. Švedska
  9. Belgija
  10. Ukrajina

Stavnice so se še enkrat izkazale za zelo precizno napoved finalistov, saj so uspešno predvidele 9 držav od desetih. Stavnice so napovedovale finale tudi Hrvaški (9. mesto), a se je v finale uspelo prebiti Izraelu, ki je bil na stavnicah na 11. mestu.  V finale so se ponovno uvrstile tudi vse, zdaj že kar t.i. zanesljive finalistke, evrovizijske velesile - Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Ukrajina.

Vsekakor bo zanimivo videti, kakšni so bili dejanski rezultati prvega polfinala, ki pa bodo razkriti po zaključku sobotnega velikega finala.  

Na kasnejši novinarski konferenci je vsaka država tudi izžrebala v kateri polovici finalnega večera bo nastopila. Žreb je določil takole:

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec