Sreda je na evrovizijski oder prinesla druge vaje, ki trajajo 20 min, na njej pa nastopajoči ponavljajo že izdelan nastop, nato pa si delegacija z organizatorji še enkrat pogleda posnetke in lahko predlaga še zadnje manjše popravke scene, kadrov ipd.

Litva – The Roop so še enkrat dokazali, da oder obvladajo, prav tako pa tudi svojo ikonično koreografijo, ki je tokrat bila popolna.

Slovenija – Ana Soklič je z drugo vajo odpravila gladko. Premikanje med odri ni več problem, ozadje pa je naravnost čudovito – galaktično. Enkrat nam je ozvezdje že prineslo finale (Zala & Gašper, 2019), zakaj nam ga ne bi tudi letos. Skratka suveren in prepričljiv nastop, na katerega smo Slovenci lahko ponosno, predvsem pa seveda Ana. Mnenja glede finala se krešejo tudi med oboževalci, novinarji in ostalimi. Nekateri jo vidijo kot zanesljivo finalistko, stavnice kažejo povsem drugačno sliko. Mnogi pravijo, da bo presenečenje večera, drugi pravijo, da se na odru zdi osamljena. Kakorkoli že, pred Ano so zdaj še tri generalke, druga t.i. žirijska generalka v ponedeljek, pa bo za Ano vsekakor pomembna. Držimo pesti, da bomo v torek, 18. maja slišali tudi ime naše države med finalisti.

Rusija – Manizha se predstavlja z močno pesmijo, ki opogumlja ženske in stavi na njihov pogum in samozavest. Nastop Matere Rusije, ki je prežet z rdečo barvo, himničnimi vložki in velikimi napisi v ozadju.

Švedska – Tusse je rutinsko opravil s svojim rahlo mističnim nastopom pesmi Voices. Speven refren, izpiljen nastop in originalen Tussejev izgled.

Avstralija – Montaigne bo letošnjo Pesem Evrovizije gledala iz domačega kavča, a bo vseeno lahko tekmovala, zahvaljujoč posnetku v živo, katerega delček smo si danes lahko ogledali.

Severna Makedonija – Vasil bo zažarel na odru oziroma natančneje njegova majica posuta z ogledalci. Vokalno dodelan nastop z velikim nasmeškom.

Irska – Lesley Roy nas očara z zgodbo, ki jo pripoveduje njen nastop. Napravi pa na tekočem traku kar nekaj korakov. Dodelan nastop, ki pa mu stavnice zaenkrat ne zagotavljajo finala.

Ciper – Elena Tsagrinou je danes vokalno bila malo manj sigurna, nastop pa je bil takšen, kot se šika. Zdi se, da se spremljevalne rdeče hudičke skozi nastop le množijo, zahvaljujoč projekciji na ekranu.

Norveška – TIX deluje samozavestno, suvereno in prav nič sramežljivo. Črna krila, ki med panoramo krožijo okrog njega so domiselna, njegova bela angelska oprava z belim trakom okrog glave z napisom TIX pa zagotovo nekaj posebnega.

Hrvaška – Albina je ponovno dokazala, da je več kot kos velikemu evrovizijskemu odru. Nastop poln seksapila, tančic in pomanjkljivih oprav ter zapeljivih plesnih gibov bo privzdignil marsikatero obrv. Suverena.

Belgija – Hooverphonic na oder prinašajo mirno, intimno balado s temačnim pridihom. Preprost nastop, ki pa zaradi postavitve in kadrov vsekakor deluje.

Izrael – Eden Alene je danes predstavila drugačno pričesko, nekakšno krono iz kitk z bleščicami. Vse ostalo pa je ostalo enako, do popolnosti – vključno z zaključnimi visokimi toni. Prepričljivo.

Romunija – ROXEN prisega na udobna oblačila in mladostniški uporniški videz. Nastop odet v meglice s petimi plesalci in boj z demoni ovit v temačne barve odra. Bo dovolj za finale?

Azerbajdžan – Efendi prisega na črne čipkaste oprave s kombinacijo ognja (Azerbajdžan se navsezadnje res oglašuje kot dežela ognja) in mistične, orientalske grafike. Seksi in energičen nastop.

Ukrajina – Go_A gledalca prepričajo ali pa ne. Vsekakor nenavadna pesem in nastop, ki jo ljubiš ali preskočiš. Futuristično mistična gozdna konstalacija črne, bele in sive, ki jo popestri živo zelena pernata dekoracija glavne pevke – sodobna interpretacija Černobilske katastrofe.

Malta je svojo drugo vajo imela dan kasneje, kot preostali prvi polfinalisti. Destiny je verjetno zaradi precejšnjih kritik glede njene roza obleke, ki jo ke nosi na prvi vaji, to zamenjala za srebrno obleko, obdržala pa je roza škornje. Nekaterim pa ta odločitev vseeno ni tako zelo všeč, pa tudi na odru za nekatere ne deluje dovolj suvereno. A glas, ta pa je nesporno dober. 

Ana Soklič je tako opravila z obema dvema vajama suvereno, samozavestno in predvsem glasovno odlično. Zdaj jo čakajo le še generalke. Te bodo kar tri, dve v ponedeljek, 17. maja, in ena v torek, 18. maja, ko bo zvečer šlo zares in v živo v prvem polfinalnem večeru. V ponedeljek zvečer bo druga generalka hkrati tudi žirijska, saj bodo nastope ocenjevale vse strokovne žirije in oddale svoje točke, ki jim bodo prištete še točke torkovega glasovanja – tako bomo dobili deset finalistov, med katerimi bo, upamo in verjamemo, tudi naša Ana!

Vir:
Vir:
Do pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min