Prve vaje prvega polfinala

Končno so se začele prve vaje na evrovizijskem odru, si je včeraj rekel marsikdo med oboževalci Pesmi Evrovizije.

Nastopi na predevrovizijskih koncertih, promocija in uradni videospoti so zelo pomembni za končen rezultat na Pesmi Evrovizije. A najbolj pomemben je še vedno tisti tri minutni nastop, ki ga predstavnik opravi na velikem evrovizijskem odru. Da pa je nastop tak, kot se šika, je potrebnih nekaj vaj. Prvo 30-minutno vajo so tako opravili vsi nastopajoči v prvem polfinalu.

Prvi polfinale otvori Norvežanka Alessandra s pesmijo Queen Of Kings. Nastop je tako kot na nacionalnem izboru še vedno mističen, vikinški, spremenila pa je oblačila. Bila pa je zelo sproščena na svoji prvi vaji. Vsi smo pričakovali kar nekaj pirotehnike, a se je vaja končala brez nje, kar pomeni, da je Alessandra pri svojem nastopu najverjetneje ne bo uporabila.

@eurovision Her name is she, queen of the stage! 👑🇳🇴 #Eurovision2023 #Eurovision @Alessandra Mele ♬ original sound - Eurovision

Alessandra za Norveško

Naslednji so stopili na oder simpatični Maltežani The Busker s pesmijo Dance (Our Own Party) ob kateri te kar zasrbijo pete. Tudi The Busker so svoj nastop z nacionalnega izbora priredili za evrovizijski oder. Tudi oba puloverja ostajata enaka – le sveže oprana.

@eurovision The Busker bring the party! 🎉🇲🇹 #Eurovision2023 #eurovision @the_busker ♬ original sound - Eurovision

The Busker za Malto

Svojo prvo vajo na evrovizijskem odru je dočakal tudi srbski predstavnik Luke Black s pesmijo Samo mi se spava. Svoj nastop prične tako kot na Beoviziji v veliki postelji, ki je na prvi hip morda podobna banji. Prepričljiva vaja že videnega nastopa, ki je le še "spoliran" za Pesem Evrovizije.

@eurovision Hello? 🦞 Wake up…Luke has arrived! 🇷🇸#Eurovision2023 #eurovision @Luke Black ♬ original sound - Eurovision

Luke Black za Srbijo

Sudden Lights za Latvijo so bili naslednji, da zvadijo svoj nastop pesmi Aija. Nastop je sodeč po posnetku s TikToka precej klasičen, z nekaj lučmi na odru, ki dodajo atmosfero. Vokalno prepričljiva vaja.

@eurovision Lights! Camera! Latvia! 🎸🇱🇻 #Eurovision2023 #Eurovision @suddenlights ♬ original sound - Eurovision

Sudden Lights za Latvijo

Portugalka Mimicat prinaša na evrovizijski oder portugalski "kabaret". Rdeča obleka in rdeče oblečeni plesalci oz. spremljevalni vokalisti so pripravili dramatičen in simpatične nastop z veliko plesnimi gibi.

@eurovision Bringing the CLASS and SASS 💃 ♥️ #Eurovision2023 #Eurovision @Mimicat ♬ original sound - Eurovision

Mimicat za Portugalsko

Potem pa je oder zasijal v zlatem! Na oder so namreč na svojo prvo vajo prišli Irci Wild Youth s pesmijo We Are One. S sabo so pripeljali večje zlato stopnišče oz. podij, pred katerim sedi bobnar skupine. A poglede je pritegnil predvsem pevec s svojim lesketajoče zlatim kombinezonom. Ob koncu je sledila še prva pirotehnika na vajah!

@eurovision Wild Youth’s first run through was as good as gold ✨🇮🇪 #Eurovision2023 #Eurovision @Wild Youth ♬ original sound - Eurovision

Wild Youth za Irsko

Let 3 iz sosednje Hrvaške so pokazali, da jim tudi večji evrovizijski oder ne dela težav. Glede na videno ostajajo delujoči formuli nastopa za svojo pesem Mama ŠČ!, ki smo ga videli na izboru Dora. Seveda so tudi oni nastop rahlo prilagodili za veliki oder, a brez večjih sprememb. Oboževalci smo si skorajda enotni – ali bo top ali pa flop.

@eurovision Oh mama! Let 3 have revved up into Liverpool 🚜🇭🇷 #Eurovision2023 #Eurovision @Let 3 Mrle ♬ original sound - Eurovision

Let 3 za Hrvaško

Švicar Remo Forrer je zelo suvereno opravil s prvo vajo svoje pesmi Watergun. Nastop je intimen, oder je odet v večini v črnino, pojavi se še rdeča barva, ki doda k dramatičnosti nastopa. Reno je oblečen v črno opravo, suknjič pa je delno prosojen. Na odru ga spremljajo tudi plesalci.

@eurovision A heartfelt and haunting call for peace✌️🇨🇭 #Eurovision2023 #Eurovision @remoforrer ♬ original sound - Eurovision

Remo Forrer za Švico

Predzadnji je prvi dan na oder stopil še Moldavec Pasha Parfeni s pesmijo Soarele si Luna. Pasha je tematiko iz videospota pesmi prenesel na evrovizijski oder. Nastop je mističen, energičen, zaradi rogov izgleda rahlo "poganski". Veliko rdeče in veliko flavte – ki jo igra pritlikavec.

@eurovision Harnessing the power of the ☀️and the 🌕 🇲🇩 #Eurovision2023 #Eurovision @Pasha Parfeni ♬ original sound - Eurovision

Pasha Parfeni za Moldavijo

Zadnjo vajo prvega dne je nestrpno pričakovalo 99% vse evrovizijske srenje. Na oder je za svojo prvo vajo namreč stopila trenutno največja favoritka za zmago – Loreen. Veliko je bilo ugibanj, ali bo Švedski uspelo prestaviti nastop iz Melodifestivalen na evrovizijski oder ali ne. Danes smo si vsi "oddahnili" – hamburger, kot ga je imenovala Loreen, je prispel na oder. Sicer ni enak, saj je rahlo dvignjen pa tudi precej manjši od tistega v Stockholmu, a je. Loreen je pesem Tattoo izvedla suvereno, nastop pa je kljub manjšemu "hamburgerju" intimen, suveren in odličen.

@eurovision Loreen ✅ Lightbox ✅ Liverpool ✅ #Eurovision2023 #Eurovision @Loreen ♬ original sound - Eurovision

Loreen za Švedsko

Drugi dan vaj je odprla Izraelka Noa Kirel s pesmijo Unicorn. Sodeč po kratkih izsekih s prve vaje bo nastop Izraelke energičen, plesen, uporablja pa nekakšen teleskopski kvadrat, v katerem odpoje del svoje pesmi.

@eurovision We DEFINITELY saw her dance 🦄 🇮🇱 #Eurovision2023 #Eurovision @Noa Kirel ♬ original sound - Eurovision

Noa Kirel za Izrael

Naslednja sta s svojo prvo vajo opravila Azerbajdžanca TuralTuranX s pesmijo Tell Me More. Enostaven nastop, brata dvojčka s kitarami stojita na podstavku v obliki strtega srca. Simpatično.

@eurovision All you need is love 💚🇦🇿 #Eurovision2023 #Eurovision @Tural Turan ♬ original sound - Eurovision

TuralTuranX za Azerbajdžan

Češka skupina VESNA je za svoj evrovizijski nastop pesmi My Sister's Crown posegla po roza oblekah. Stilsko izenačene prikažejo lep skupinski nastop s koreografijo. Tudi glasovno ne zvenijo tako slabo, kar je bila glede na slišane posnetke iz predevrovizijskih koncertov najpogostejša opazka.

VESNA za Češko

Predzadnja v prvem polfinalu sta Nizozemca Mia Nicolai & Dion Cooper s pesmijo Burning Daylight. Za svoj nastop sta v Liverpool dostavila vrtečo platformo, na kateri tudi odpojeta čutno balado. Oder uporabljata predvsem za svetlobno kuliso z različnimi lučmi.

@eurovision Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion 🥺🧡 #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper ♬ original sound - Eurovision

Mia Nicola & Dion Cooper za Nizozemsko

Zaključek prvega polfinala pa je energično čačačajevski. Saj vsi vemo, čas je za Finca Käärijä s pesmijo Cha Cha Cha. Ta je svoj nastop za evrovizijski oder skorajda povsem prenovil. Obleke in koncept ostajajo enaki, le da je na oder pripeljal veliko kocko iz lesenih desk, iz katere se osvobodi najprej sam, nato pa še njegovi plesalci.

@eurovision It was crazy. It was party! 🎉🇫🇮 #Eurovision2023 #Eurovision @Käärijä ♬ original sound - Eurovision

Kaarija za Finsko

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec