Prve vaje finalistov

Peti dan vaj je prinesel tudi prve vaje finalistov, t.i. velikih 5 in države zmagovalke, to je Ukrajine. Pa poglejmo, kaj so nam pripravili.

Vaje finalistov je pričela Nemčija s skupino Lord Of The Lost, ki je na oder pripeljala veliko kovinsko konstrukcijo, na kateri so razporejeni člani skupine. Veliko rdeče, črne in zlate, v duhu pesmi Blood and Glitter.

@eurovision Look at them…they are so happy they could die 🇩🇪 #Eurovision2023 #Eurovision @Lord Of The Lost (Official) ♬ original sound - Eurovision

Lord Of The Lost za Nemčijo

Za njimi je evrovizijski oder zazvenel bolj umirjeno. Svoj nastop je namreč vadil Italijan Marco Mengoni s svojo pesmijo Due Vite. Za svoj evrovizijski nastop je izbral brezrokavno srebrno bleščečo majico ter črne hlače. Kot vedno izvrsten vokalni nastop. Brez potrebe po dodatkih na odru.

@eurovision Magnificent Marco Mengoni returns to the Eurovision stage ✨🇮🇹 #Eurovision2023 #Eurovision @Marco Mengoni ♬ original sound - Eurovision

Marco Mengoni za Italijo

Ukrajinski nastop dueta TWORCHI je s pesmijo Heart Of Steel prinesel na oder kakopak barve ukrajinske zastave, prav tako pa veliko grafičnih učinkov na velikih LED zaslonih.

@eurovision TVORCHI sang their heart out 💙💛 🇺🇦 #Eurovision2023 #Eurovision @TVORCHI ♬ original sound - Eurovision

TWORCHI za Ukrajino

Francija z La Zarro in pesmijo Evidement letos stavi na francosko eleganco. In kako jim je uspelo! Marsikdo je ob pogledu na visok podstavek z ogledalci po vzoru disko krogle presenečeno (in navdušeno) dvignil obrv. Če dodamo še dolgo črno obleko z bleščicami pa so Francozi letos zadeli v polno.

@eurovision Ooh la la La Zarra = ART 🇫🇷 #Eurovision2023 #Eurovision @La Zarra ♬ original sound - Eurovision

La Zarra za Francijo

Španska pevka Blanca Paloma je za pesem EAEA ohranila opravo, kot jo je imela na španskem nacionalnem izboru. Le koreografijo so seveda prilagodili evrovizijskemu odru. Umetniška točka, ki lahko dvigne dlake ali pa te pusti ravnodušnega.

@eurovision 👏👏👏👏👏🇪🇸 #Eurovision2023 #Eurovision @Blanca Paloma ♬ original sound - Eurovision

Blanca Paloma za Španijo

Vaje pa je seveda zaključila še domačinka iz Združenega kraljestva. Mae Muller s pesmijo I Wrote A Song očitno stavi predvsem na grafično podobo LED zaslonov, stoji pa na dvignjenem delu odra – glede na kratek posnetek iz enega kadra si težko predstavljamo, kako izgleda. Druga vaja bo razkrila več.

@eurovision She wrote a song and that song is a BANGER! 🇬🇧 #Eurovision2023 #Eurovision @Mae Muller ♬ original sound - Eurovision

Mae Muller za Združeno kraljestvo

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec