Prve vaje finalistov

Včerajšnji dan je postregel z vajami »mešano na žaru«, saj je svojo drugo vajo opravila Malta, ki nastopa v prvem polfinalu, druge vaje je imelo tudi del držav iz drugega polfinala, prvič pa smo na evrovizijskem odru videli tudi velikih 5 in državo gostiteljico Nizozemsko.

Italija je prva med velikimi 5, ki je preizkusila oder. Måneskin so vsekakor glasno pričeli dan s svojo pesmijo Zitti e buoni, kar pomeni Sedi in utihni. Vsekakor smo med vajo trdo sedeli in le nemo opazovali neverjetno igro luči, saj se je zdelo, da so za njihov nastop uporabili prav vse v dvorani. In ker to ni bilo dovolj so ob zadnjem preizkusu dodali še pirotehnične dodatke. Energetična rock pesem, ki bo zagotovo prepričala mnoge.

Nemčija je z Jendrikom nadaljevala vaje z lahkotno in simpatično pesmijo I Don't Feel Hate, za katero so pripravili prav tako zanimiv in simpatičen nastop s plesalci, instrumenti, step plesom, ki se jim ob koncu pridruži še velika dlan, ki nam kaže prst(a).

Jeangu Macrooy je tisti, ki mu je na domačih tleh pripadla čast braniti domače barve. Birth Of A New Age pa ni tipična nizozemska pesem, saj je Jeangu z njo predvsem predstavil svoje surinamske korenine, saj se je šele leta 2014 preselil na Nizozemsko. Del pesmi odpoje tudi v uradnem jeziku Surinama, Sranan Tongo. Nastop je izjemno barvit, sproščen, nabit s pozitivno energijo.

Sledila je za vse težko pričakovana prva vaja Francije, ki jo zastopa Barbara Pravi s pesmijo Voilà. In čakanje se je izplačalo. Novinarsko središče je bilo navdušeno, med oboževalci pa je završalo, da morda gledamo bodočo zmagovalko. Nastop je preprost, a učinkovit in gledalca potegne vase. Je hkrati tako grandiozen, obenem pa ima gledalec občutek, da poje le njemu. Preprosta črna oprava, ki jo obsije bela luč, ki jo dopolnjuje projekcija sence iz katere letijo ptice. Nastop, ki bo letos vsekakor zelo visoko, če ne najvišje. Francija ni zmagala že dolgih 44 let.

James Newman je s svojo pesmijo Embers nadaljeval vaje, na oder pa je pripeljal velike trobente in energetičen nastop skupaj s svojimi štirimi plesalci. Čeprav Združeno kraljestvo na stavnicah ne kotira ravno visoko, je lahko s svojo prvo vajo in nastopom povsem zadovoljen.

Zadnji pa je tu še Španec Blas Canto s čutno balado Voy A Quedarme. Romantično balado, so Španci še nadgradili z grafiko veliko lune in morjem zvezd, ki napravijo že kar pravljično vzdušje. Blas odpoje pesem že kar zasanjano, a nikakor v negativnem pomenu.

Velikih 5 in Nizozemska čakajo tako še na svojo drugo vajo, ki bo v petek, 14.5.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec