V Ahoy Areni v Rotterdamu so se zaključile prve vaje tudi za drugi polfinalni večer, zato je prav, da si ogledamo posnetke, ki jih za nas pripravlja eurovision.tv in pokukamo v zakulisje evrovizijskega dogajanja.

Vaje tretjega dne je več kot energično, vroče in posebno pričela predstavnica San Marina Senhit. Njena markantna pričeska in ekstravagantni kostumi ter začetna naglavna maska so obrnili marsikatero obrv navzgor. Pompozni gibi in spremljevalni plesalci s pokritimi glavami so vsekakor hitro zbudili še zadnjega, ki je bil dopoldan še dremav.

Estonec Uku Suviste je dan nadaljeval veliko bolj klasično, a to vsekakor ne pomeni dolgočasno. Njegov nastop je sčiščen, brez nepotrebne navlake, oprava v črnih elegantnih hlačah, beli srajci z razvezanim metuljčkov pa to le se dopolni. Dober vokalni nastop, ki je ob koncu začinjen še s subtilno pirotehniko.

Sledil je Benny Christo, češki deskar na snegu, teniški as, mojster ju-jitsuja, ob tem pa tudi pevec, ki je predstavil sproščen nastop ob pesmi omaga. V preprostih plesnih ritmih s spremljevalnimi plesalci deluje suvereno, a morda ne toliko, da bi ostal v spominu do glasovanja. Bomo videli.

Grška Stefanie je na oder ob svoji energični pesmi Last Dance pripeljala še štiri plesalce, sama pa se je odela v seksi kostim, posut z bleščicami, ki poudarja njeno mladostno dušo. Grki so letošnji nastop odeli v vijolične odtenke in kot vedno resno računajo na uvrstitev v finale.

Vincent Bueno je filipinski glas na katerega letos stavi Avstrija in s katerim so kmalu po objavi pesmi primerjali tudi Ano Soklič, zaradi istoimenske pesmi Amen. A Vincentov amen je povsem drugačna zgodba. Dodelan pop komad, ki ga elevira tudi nastop na odru, ko se Vincent sprehodi po dvignjeni brvi. Nastop deluje prepričljiv, nevsiljiv in pritegne pozornost. Eleganten pop nastop odet v črnino, z bleščicami na Vincentovi obleki in žarki upanja v obliki belih snopov svetlobe, ki je po mnenju mnogih vreden finala.

S poljskim predstavnikom RAFAŁom smo odšli na divjo vožnjo po evrovizijskem odru v pesmi The Ride. S testosteronom nabit nastop deluje prepričljiv, dodelan, RAFAŁA pa spremljajo se štirje plesalci, ki prikažejo še igro luči. Pesem po videnem nastopu marsikdo zdaj uvršča v finale.

Natalia Gordienko je na evrovizijski oder prinesla glamur in prefinjenost v črno srebrnih odtenkih. Pesem Sugar popestrijo odtenki zelene na ozadju in štirje plesalci, ki poudarijo vroč nastop Natalie.

Islandci Daði og Gagnamagnið so na oder prinesli povsem drugačno energijo, kot nekaj pesmi pred tem. Skulirano, a izpiljeno koreografijo v njihovih značilnih opravah, ki so jih za evrovizijski oder še dodelali, jim dodali črnino in nekak zlatih odtenkov. Zavite prenosne klaviature in nekdanjih disko časov so z njihovo energijo na odru pričarali vzdušje, za katerega napovedujejo zanesljiv finale in morebitno borbo za najvišje mesto.

Prvi dan prvih vaj drugega polfinala pa so zaključile energične in seksapilne Srbkinje Hurricane, s svojo pesmijo Loco Loco. Seksi črne oprave z bleščicami, v kombinaciji s pirotehničnimi dodatki in meglo, bodo po mnenju marsikoga pravšnji recept za zanesljiv finale.

Drugi dan prvih vaj drugega polfinala je sicer postregel s pretežno počasnejšimi ritmi pesmi, a zato vaje oziroma nastopi niso bili nič manj zanimivi.

Gruzijec Tornike Kipiani je predstavil zelo čutno izvedbo svoje balade z naslovom You, s pridom pa so izkoristili odrske luči, da so pričarali intimno atmosfero, z grafičnimi projekcijami pa so njegov obraz napravili še bolj poveden.

Albanka Anxela Peristeri je še ena v vrsti srebrnih oblek, ki so na letošnji Pesmi Evrovizije očitno zelo popularne. Bleščice so njeno opravo napravile še lepšo, njen glas pa je ob nevihtnem ozadju deloval še mogočneje.

Portugalec The Black Mamba letos Portugalsko predstavlja s pesmijo Love Is On My Side, ki je v celoti zapeta v angleščini, kar se bo za portugalsko pesem letos dogodilo prvič. The Black Mamba je prikazal povsem preprost nastop poln čutnega bluza, ki ga je zaokrožila tudi njegova črno bela obleka z belim klobukom.

Čutna balada Growing Up Is Getting Old, ki jo bo za Bolgarijo na letošnji Pesmi Evrovizije zapela VICTORIA, je na oder prinesla veliko skalo, na kateri je VICTORIA pesem tudi zapela. Zvezdano ozadje, padajoč zlati pesek ter preprosta obleka so pričarali pravljično vzdušje, ki se pesmi povsem poda.

Sledi finski rock, ki ga na 200% na evrovizijski oder pripeljejo člani skupine Blind Channel. Nastop pesmi Dark Side prinese moč, glasnost, strast in pa koncert pirotehnike, ki jo ponuja letošnji oder. Nastop, ki ba ne boste mogla zlahka spregledati.

Finski rock pa nato dopolni latvijska predstavnica, ekstravagantna Samanta Tīna. Vokalno prepričljiv nastop, drzna zelena obleka in spremljevalne vokalistke odete v zelo z zelenimi vizirji, so atributi letošnje latvijske pesmi The Moon Is Rising.

Predzadnji v drugem polfinalu je oder prvič preizkusil Švicar Gjon's Tears s čutno balado Tout l'Universe. Že pred prvimi vajami je bil eden izmed kandidatov za zmago na letošnji Pesmi Evrovizije, po prvi vaji pa je te možnosti le še utrdil. Za svojo pesem so Švicarji pripravili moderen nastop, ki velik del interpretacije prepušča gledalcu, Gjon pa je presenetil z moderno avantgardno obleko in plesnimi gibi modernega plesa. Celoten nastop poveže bela konstrukcija v nekakšni obliki kocke, ki tekom nastopa razpade, dopolnijo pa ga dobro izkoriščene luči, ki napravijo čudovito atmosfero in intimen nastop.

Zadnja pa sta na oder stopila Danca Fyr Og Flamme, ki bosta po dolgih letih Dansko zopet predstavljala s pesmijo zapeto v danščini – Øve os på hinanden. Sam nastop je prilagojena različica nastopa na nacionalnem izboru, sta pa Danca uspešno obudila osemdeseta leta.

Zaključile so se prve vaje vseh polfinalistov, jutri pa se pričnejo druge vaje, ko bo svoj nastop ponovno vadila naša Ana Soklič.

Vir:
Vir:
Se vidimo 2022
v Italiji!
000
DNI
00
UR
00
Min
00
Sec