Prva polovica drugega polfinala se predstavi

Tako smo do zdaj videli že skoraj tri četrtine odrskih nastopov letošnjih predstavnikov držav. Kot vedno na prvi vaji, so se tudi danes nastopajoči in predstavniki delegacij, v tesnem sodelovanju s programsko ekipo Pesmi Evrovizije trudili, da izpilijo vokalno in vizualno podobo njihovih točk. Prav vsak si namreč želi uspeha na Pesmi Evrovizije, kar najprej pomeni uvrstitev v veliki finale, nato pa čim višjo finalno uvrstitev. Navsezadnje gre za nastop na najdlje trajajočem mednarodnem glasbenem tekmovanju na svetu.

Armenija

Drugi polfinalni večer bo odprla armenska predstavnica Srbuk s pesmijo Walking Out. Sama na odru je prepričljivo a vidno vokalno rezervirano odpela svojo pesem, ki se zaključi z intenzivnim finalom. Vsekakor ima Srbuk dobre možnosti, da popelje armensko zastavo do finala.

Irska

Druga bo na oder drugega polfinala stopila irska predstavnica Sarah McTernan. Ob stripovski grafiki je predstavila svojo spevno lahkotno melodijo z naslovom 22. Glasovno ne najbolj prepričljiv nastop, a vseeno ljubek.

Moldavija

Moldavska predstavnica Anna Odobescu je svojo pesem Stay predstavila ob čudovitem v živo ustvarjenem ozadju s peskom, seveda s pomočjo projekcije. In če ste pomislili, da ste to na evrovizijskem odru že videli, ste imeli prav. Še več. Ista ukrajinska umetnica s peskom Kseniya Simonova, ki je leta 2011 prav tako s peskom popestrila nastop ukrajinske predstavnice Mike Newton, je letos na pomoč priskočila moldavski pevki. Čaroben nastop.

Švica

Kot četrti je na oder stopil prvi izmed trenutnih favoritov za zmago, kot kažejo stavnice. Švicarski predstavnik Luca Hänni je energično predstavil svojo pesem She Got Me. Grafika v rdeči in črni z belimi črtami deluje energično, moderno, spremljajo pa ga dva plesalca in plesalki. Prepričljiva plesno pevska točka, katere fokus je Luca sam, ki ob plesnih gibih izvede prepričljiv vokalen nastop. Prvi poskus je bil še malo zmeden, a je zadnji poskus bilo na odru vse na svojem mestu, le kadri potrebujejo še kakšno prilagoditev.

Latvija

Carousel je s pesmijo That Night umirila vroč oder, ki ga je za sabo pustil Švicar. Intimno odrsko ozračje je pravo za umirjen nastop skupine.

Romunija

Ester Peony je v spremljavi dveh plesalcev predstavila svojo pesem On A Sunday. Antična grafika v modri deluje pomirjujoče in lepo pripomore k ozračju balade.

Danska

Danska predstavnica Leonora je ohranila svoj nastop iz nacionalnega izbora in ga še malo razgibala in nadgradila. Na preprost a ljubek način je predstavila svojo preprosto a zelo spevno pesem Love Is Forever. V hudi konkurenci drugega polfinala sicer ne tako zanesljiva finalistka, a se ji morebiti vseeno uspe prebiti tja.

Švedska

Predzadnji v današnjem dnevu je švedski pevec John Lundvik, ki je, kot je sedaj že v navadil, predstavil na las podoben nastop kot na nacionalnem izboru Melodifestivalen. Evrovizijska pesem s pridihom gospela deluje prepričljivo in navdihujoče.

Avstrija

Limits je naslov mirne balade, ki jo prepeva avstrijska predstavnica Pænda. Minimalističen nastop in lesketajoč oder deluje zelo prepričljivo, kot tudi njen pevski nastop. Stavnice ji sicer niso najbolj naklonjene, a bomo videli, mogoče minimalističen nastop prepriča.

Za nami je torej polovica nastopajočih v drugem polfinalu, ki so na današnji polurni vaji vadili in pilili svoj nastop za veliki večer. Med njimi tudi kar nekaj favoritov za zmago na letošnji Pesmi Evrovizije.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec