Pred nami je drugi polfinale!

Po vročem prvem polfinalnem večeru, kjer Sloveniji ni uspelo dobiti vstopnice za sobotni finale, je pred nami še en večer, evrovizijsko dogajanje pa je v polnem zagonu.

V drugem polfinalu 17 držav upa, da bodo prepričale občinstvo širom Evrope, in se bodo uvrstile med prvih deset ter si s tem zagotovile še en nastop v velikem finalu.

A tudi v drugem polfinalu vse ne bo šlo gladko. Potem, ko je danes bil na testiranju za COVID-19 pozitiven član islandske skupine, so se Islandci v dogovoru z EBU in organizatorji odločili, da namesto posnetka v živo, ki so ga posneli še pred Pesmijo Evrovizije, uporabijo posnetek njihove druge vaje na velikem evrovizijskem odru. Člani skupine so se namreč odločili, da na odru nastopijo vsi ali pa nihče, saj niso želeli nastopa brez enega člana. Tako bo njihov nastop v živo nadomestil posnetek druge vaje.

Tudi Poljska je imela zaplet z okužbo v delegaciji, a so očitno nastopajoči ostali negativni na kontrolnih testiranjih in so zato lahko nastopili na nocojšnji žirijski generalki, nastopili pa bodo tudi jutri, ko bo prenos v živo.

Tako je COVID-19 udaril tudi v drugem polfinalnem večeru, potem ko Avstralija zaradi ukrepov ni mogla nastopiti v prvem polfinalu, zato smo si ogledali posnetek v živo. Žal se Montaigne ni uspelo uvrstiti v finale, kar je pevka pripisala tudi dejstvu, da ni mogla nastopiti v živo na evrovizijskem odru.

Stavnice

V prvem polfinalu so stavnice pravilno napovedale 9 od 10 finalistov, zato poglejmo, kaj stavnice napovedujejo za drugi polfinalni večer.

Stavnice v finale uvrščajo naslednje države, po vrsti od prvega do desetega mesta:

  1. Švica
  2. Bolgarija
  3. Islandija
  4. Finska
  5. Grčija
  6. San Marino
  7. Portugalska
  8. Srbija
  9. Albanija
  10. Moldavija

Takoj zatem pa sledijo še Avstrija, Danska in Estonija.

Predvsem Avstrijec je tisti, za katerega mnogi menijo, da mu bo uspelo, njemu ob bok pa postavljajo tudi Estonca … Glede na zelo izenačene napovedi pa se lahko zgodi, da nam bo drugi polfinale postregel z več presenečenji, kot prvi večer.

Interval Act

Skozi drugi polfinale nas bodo ponovno popeljali štirje voditelji, in sicer Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley in Nikkie de Jager.

Med glasovanjem in čakanjem na razglasitev rezultatov pa bomo lahko uživali v plesno baletni točki s pridihom BMX kolesa. Baletni plesalec Ahmad Joudeh bo namreč združil balet, sodobni ples in ples dervišev, pridružil pa se mu bo tudi Dez Maarsen, profesionalni BMX tekmovalec, ki nosi naslov večkratnega Nizozemskega prvaka pa tudi svetovnega prvaka. Vsekakor bo zanimivo videti, kako se bosta združila ples in BMX kolo.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec