Ples v dežju je zmagovalka MMS

Včeraj zvečer so v Avditoriju Portorož po letu premora ponovno zazvenele Melodije morja in sonca! In to ne katerekoli, pač pa jubilejne 40.!

Ob skorajda polnem Avditoriju pred več kot tisočglavim občinstvom se je predstavilo 12 novih skladb, ki so nam poskušale pričarati brezskrbnost poletnih dni, ki imajo vonj po morju, soncu in soli. Skozi večer sta nas desetič vodila veteranski par, oziroma »oldtimerja«, kot sta se v večeru poimenovala, Lorella Flego in Mario Galunič.

Ob koncu je kristalno skulpturo festivala MMS visoko v zrak dvignila Tatjana Mihelj za svojo skladbo Ples v dežju.

Nagrade strokovne žirije

Strokovno žirijo so sestavljali: Pavle Plahutnik (predsednik), Simona Moličnik, Igor Misdaris, Tinkara Kovač in Dajana Makovec.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo so prejeli Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenović za skladbo Ples v dežju Tatjane Mihelj.

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Žiga Pirnat za skladbo Ples v dežju Tatjane Mihelj.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejela Tatjana Mihelj s skladbo Ples v dežju.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja ali izvajalca je prejela Saša Lešnjek s skladbo Kaj bi svet brez upanja.

Zmagovalna skladba Melodij morja in sonca

Zmagovalno skladbo jubilejnega 40. festivala MMS smo dobili s seštevkom t.i. evrovizijskih točk, ki so jih vsak po tretjino prispevali: strokovna žirija, radijske postaje in pa telefonsko glasovanje.

Strokovna žirija je največ, to je 12 točk, namenila Tatjani Mihelj za skladbo Ples v dežju. Radijske postaje in gledalci preko telefonskega glasovanja pa so 12 točk namenili Evi Boto za skladbo Kdo ti bo dušo dal.

O koncu sta na vrhu z enakim številom 27 točk pristali Tatjana Mihelj in Eva Boto. V primeru izenačenja pa je zmagovalna pesem tista, ki prejme večje število točk po strokovni žiriji. Tako je veliko kristalno skulpturo festivala MMS v zrak dvignila Tatjana.

Zmagovalni skladbi lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.

Čestitke zmagovalki in festivalu MMS za 40. jubilej!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec