Plan B za Pesem Evrovizije?

Na uradni spletni strani Pesmi Evrovizije eurovision.tv lahko danes beremo, da EBU pazljivo spremlja dogajanje glede širjenja novega koronavirusa in prejema najnovejša priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in državnih inštitucij za javno zdravje.

Tako sporočajo, da tesno sodelujejo z vsem tremi nizozemskimi televizijskimi hišami (NPO, NOS in AVROTROS), ki letošnjo Pesem Evrovizije organizirajo, skupaj z vodstvom mesta Rotterdam. Pripravljajo se na različne možne scenarije za izvedbo Pesmi Evrovizije 2020.

Do prvega polfinalnega večera Pesmi Evrovizije je sicer še dva meseca, vendar je glede na dinamično situacijo širjenja novega koronavirusa težko sprejeti kakršnekoli končne odločitve.

Danes smo lahko tudi v oddaji Pogovor, kjer se je Miša Molk pogovarjala z direktorico Televizije Slovenija Natalijo Gorščak, lahko slišali, da se organizatorji pripravljajo, kot da Pesem Evrovizije v Rotterdamu bo. Pripravljajo pa se vseeno še drugi plani, kot na primer Plan B, po katerem bi najverjetneje vsaka predstavnica svoj nastop posnela v domačem studiu, ti posnetki pa bi nato bili predvajani v istem večeru, kot poteka evrovizijski večer, nekdo pa bi najverjetneje vse skupaj povezoval. Seveda pa je preuranjeno reči, da je kar koli dokončno, saj je o vsem še vedno samo pogovarjajo.

Seveda vsi upamo in držimo pesti, da bo letošnja Pesem Evrovizije lahko potekala, kot načrtovano v Rotterdamu, a vseeno je potrebno poudariti, da je javno zdravje v absolutni prednosti pred izvedbo festivala.

Na tem mestu tudi Klub OGAE Slovenija v luči epidemije novega koronavirusa v Sloveniji poziva vse ljubiteljice in ljubitelje Pesmi Evrovizije, da ostanete doma in zapuščate svoje domove le za nujne opravke in pot v službo. S tem bomo najučinkoviteje zajezili širitev epidemije.

Doma pa si seveda zavrtite evrovizijske popevke, ki so vam najbolj pri srcu. :)

#ostanidoma #stayhome #openup

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec