Petra Mede in Malin Åkerman sta letošnji voditeljski par

68. tekmovanje za Pesem Evrovizije bosta vodili hollywoodska zvezda in kultna evrovizijska veteranka. Malin Åkerman in Petra Mede bosta skupaj vodili vse tri večer v živo iz Malmöja 7., 9. in 11. maja.

Petra je za Eurovision.tv povedala:

Predstavljajte si, da bi spet dobili priložnost gostiti Pesem Evrovizije! To je tako neverjetna čast. Potem ko sem najprej sama stala na evrovizijskem odru, nato pa skupaj s čudovitim Månsom Zelmerlöwom ob sebi, se zdaj resnično veselim sodelovanja z Malin. Ne poznava se od prej, sva se pa že nekajkrat srečali in sem že čisto navdušena. V veselje mi bo delati z njo!

Malin Åkerman je vajena nastopanja tako na odru kot na filmskem platnu, a Pesem Evrovizije je za igralko povsem nova scena:

Ne morem opisati svojih občutkov ob tem. Zelo sem navdušena in malo živčna, a v pozitivnem smislu. Pesem Evrovizije mi je bila vedno všeč in biti del tega fantastičnega šova skupaj s Petro je uresničitev sanj. Poleg tega je Petra ena najbolj zabavnih žensk, kar sem jih kdaj srečala.«

Malin Åkerman se je rodila v Stockholmu in odraščala v Kanadi. Danes z družino živi v Los Angelesu. Njen oče trenutno prebiva v Falsterbu, zato Malin Malmö in okolico smatra za zelo poznano okolje.

Njena filmografija vključuje televizijske serije, kot sta The Comeback in Entourage, ter filme, kot sta The Heartbreak Kid in Watchmen. Igrala je ob Tomu Cruisu, Jennifer Aniston, Sandri Bullock in The Rocku.

O Petri Mede je skorajda škoda preveč izgubljati besed. Voditeljska evrovizijska kraljica je na švedskih tleh v televiziji osvojila skoraj vse, kar se osvojiti da – od velikih odrov do svoje lastne televizijske oddaje.

Pesem Evrovizije je prvič okusila pred 11 leti prav v Malmöju, ko je leta 2013 sama kraljevala evrovizijskemu odru, kar je bilo precej nenavadno, saj smo vajeni vsaj voditeljskih parov, če ne že večjih voditeljskih skupin. A Petra je to takrat speljala z veliko odliko in mednarodnim odmevom. Zato je bilo logično, da je tudi leta 2016 ponovno stopila v evrovizijske čevlje in skupaj z Månsom Zelmerlöwom, takratnim aktualnim evrovizijskim zmagovalcev, še enkrat odlično speljala velik projekt Pesmi Evrovizije. Le kdo se ne spomni pevskega vložka Love, Love, Peace, Peace.

Se tudi vi veselite še ene »švedske« Pesmi Evrovizije s Petro Mede?

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec