Pesem Evrovizije 2023 bo v Združenem kraljestvu!

Danes je EBU uradno sporočila, da Pesem Evrovizije 2023 ne bo potekala v Ukrajini, ampak jo bo gostilo Združeno kraljestvo!

Po zmagi Ukrajine na letošnji Pesmi Evrovizije 2022 v Torinu so skupaj z ukrajinsko televizijo UA:PBC pričeli takojšnje pogovore glede možnosti gostitve prihodnje Pesmi Evrovizije. Kot je zapisala EBU, zahteva organizacija Pesmi Evrovizije določene visoke tehnološke standarde za izvedbo, kot tudi varnost vseh nastopajočih in vseh, ki si šov ogledajo v živo.

Zaradi trenutne vojne v Ukrajini zaradi ruske invazije so skupaj s televizijo UA:PBC ugotovili, da je v trenutnih razmerah nemogoče zagotoviti pogoje, da bi Pesem Evrovizije potekala v Ukrajini. Hkrati so se zahvalili ukrajinski televiziji za konstruktiven dialog in pripravljenost.

EBU je poudarila, da je sicer tradicija, da zmagovalna država gosti Pesem Evrovizije prihodnje leto, a da to v zgodovini ni bilo vedno tako. Zato so se odločili, da pogovore za gostitev Pesmi Evrovizije 2023 pričnejo z Združenim kraljestvom, ki je letos s pesmijo Space Man Sama Ryderja zasedla drugo mesto. Tako bo zagotovljena tudi kontinuiteta tekmovanja.

Podarili so, da bodo pri pogovorih z BBC upoštevali, da bo letošnja ukrajinska zmaga kar najbolj vidna tudi v produkciji prihodnje Pesmi Evrovizije.

Uradna izjava EBU
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec