Open up.

Kot strela z jasnega je danes odjeknila novica o razkritju slogana Pesmi Evrovizije 2020. In to je:

Open up.

Organizatorji Pesmi Evrovizije 2020 in EBU nas torej vabijo, da se v letu 2020 skupaj z njimi odpremo Pesmi Evrovizije, glasbi, kulturi, vsemu kar si želimo.

Slogan Open up (Odpri se) je po besedah organizatorjem namreč namenoma odprtega tipa. Open up to each other. Open up to music. Open up to Rotterdam. Open up to... whatever you choose! Tako nam s sloganom puščajo popolno svobodo, da ga nadaljujemo, kot si želimo.

Kot so zapisali so želeli ustvariti slogan, ki bo predstavljal Nizozemsko, za kar se nizozemci zavzemajo, in sicer za odprto državo, svobodnega in odprtega duha, kjer spoštujejo drug drugega. Kot je povedal Sietse Bakker, odgovorni producent Pesmi Evrovizije 2020, želijo:

»toplo povabiti ljudi, da se odprejo drug drugemu, da se odprejo drugačnim pogledom, sočlovekovim zgodbam, ter seveda, da se odprejo glasbi drugih.«

Pesem Evrovizije je svojo pot pričela 10 let po koncu druge svetovne vojne, da bi preko glasbe znova zbližala in povezala Evropo. V zadnjih desetletjih se je nenehno razvijala, odpirala vrata novim in novim državam, novim talentom in novim tehnologijam. Leta 2020 bo v Rotterdamu tako potekala 65. Pesem Evrovizije, in sicer 75 let po osvoboditvi Nizozemske in 80 let po katastrofalnem bombardiranju Rotterdama.

Kot je povedal Jon Ola Sand, so vrednote Pesmi Evrovizije univerzalne in vključujoče, seveda preko tradicije, da te vrednote praznujemo preko glasbe. Letos lahko tem vrednotam dodamo še eno – odprtost.

Uradna predstavitev slogana Open up:

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec