Olly Alexander predstavil pesem za ZDRUŽENO KRALJESTVO

Večkrat nagrajeni umetnik Olly Alexander bo maja predstavljal Združeno kraljestvo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije v Malmöju na Švedskem s pesmijo Dizzy.

Že kot majhen otrok sem rad gledal Pesem Evrovizije in nadvse sem navdušen, da bom sodeloval naslednje leto. Kot mlad fant sem se vedno veselil tega neverjetnega dogodka nebrzdanega veselja, čudovite kaotične mešanice glasbenih stilov, gledaliških predstav, iskrenih čustev in humorja. Res ne morem verjeti, da bom del tako posebne zapuščine in bom zastopal Združeno kraljestvo na najbolj vesel način, to bo čast! To sem si želel narediti že dolgo in zdi se mi pravi trenutek, da začnem izdajati glasbo pod svojim imenom. Odločen sem, da bom dal vse od sebe in poskrbel za odlično in nepozabno predstavo za vse vas,

je povedal Olly Alexander ob naznanitvi novice, da bo letošnji predstavnik Združenega kraljestva.

"Primi me za roko in me zavrti ..."; vabljeni, da si ogledate vse vrtoglave upodobitve v videospotu Dizzy Ollyja Alexandra na uradnem kanalu tekmovanja za Pesem Evrovizije YouTube.

O svoji pesmi za Malmö Olly Alexander pravi:

»Pesem sem napisal prejšnje poletje z Dannyjem L Harleom, začela sva z besedo 'Dizzy', ker mi je kar padla na pamet in mi je bila všeč. Razmišljal sem o zabavnih stvareh, zaradi katerih bi se ti lahko zvrtelo v glavi, in spomnim se, da sem rekel "vrtoglavo od tvojih poljubov", tako da pesem govori o občutku tako močnega navala čustev do nekoga, da ti popolnoma obrne svet na glavo in navzven."
"Z Dannyjem verjameva, da te mora glasba odpeljati nekam čarobno, in želela sva opisati ta čarobni kraj v pesmi; kraj čudovitih vrtov, večnih rož in časa, ki se neskončno vrti v ekstatični zanki. Vzela sva občutek Dizziness in ga prenesla v produkcije, tako da je v spremljevalnih vokalih veliko valovitih arpeggiov, harmonij in kontraritmov. Navdihnilo naju je veliko glasbe, ki jo imamo radi iz 80. let, kot so Erasure, Adamski in seveda Pet Shop Boys."

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec