OGAE Song Contest 2020

Zmago na tekmovanju OGAE Song Contest 2020 je Združenemu kraljestvu prinesla Dua Lipa s pesmijo Physical.

Združeno kraljestvo je tako zmagalo že tretje leto zapored, saj je leta 2018  zmagala skupina Steps s pesmijo Scared of The Dark, leta 2019 pa Lewis Capaldi s pesmijo Someone You Loved.

Drugo mesto je zasedla Španija z duetom Pastore Soler in Blasa Cantoja in pesmijo Mi Luz. Pastora Soler je Španijo na Pesmi Evrovizije zastopala leta 2012 s pesmijo Quedate Conmigo in zasedla 10 mesto (97 točk), Blas Canto pa je bil s pesmijo Universo izbran za španskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2020, ki je ni bilo, a mu je nacionalna televizija zaupala nastop na letošnji Pesmi Evrovizije 2021.

Tretje mesto pa je zasedla Francija s pesmijo Ça va ça vient izvajalcev Vitaa and Slimane.

Zadnja država, ki je premagala Združeno kraljestvo na tem tekmovanju je bila Avstralija s pesmijo Fighting For Love pevke Dami Im, ki je Avstraliji na Pesmi Evrovizije 2016 pripela visoko drugo mesto.

Klub OGAE Slovenija je na tekmovanje poslal pesem Svet na dlani pevke Nine Pušlar. Z dvema prejetima točkama je zasedla skromno predzadnje mesto.

Prihodnje leto bo tako OGAE Song Contest zopet potekal v Združenem kraljestvu. Če bodo zmagali še četrto leto zapored, bodo tako prva država, ki ji je to uspelo na tem tekmovanju.

Kaj je OGAE Song Contest?

OGAE Song Contest je tekmovanje združenja klubov OGAE International, na katerem posamezni klub izbere svojo predstavnico oz. pesem. Pesem mora biti izdana v zadnjem letu in mora biti v zapeta v državnem jeziku. Na tekmovanju ne morejo sodelovati pesmi, ki so bile izvajane na nacionalnih izborih oz. na Pesmi Evrovizije. Tekmovanje poteka na virtualni način preko avdio(video) posnetkov.  Zmagovalna država nato prihodnje leto organizira novo tekmovanje, kot je to navada tudi velike Pesmi Evrovizije.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec