Tako kot je zdaj že tradicionalno, smo se tudi letos člani Kluba OGAE Slovenija družili na pikniku na sedežu društva, v soboto, 25. 5., ki ga imamo vsako leto prvi vikend po Pesmi Evrovizije.

Na pikniku se člani zberemo in premlejemo še sveže uvrstitve in rezultate držav na Pesmi Evrovizije. Seveda izmenjamo svoja mnenja in poglede tako na nastop slovenskega predstavnika, kot tudi drugih in predvsem zmagovalne pesmi. Ob tem seveda moramo poudariti, da smo bili člani na pikniku enotni, da sta Zala & Gašper na letošnji Pesmi Evrovizije odlično predstavljala slovenske barve. Žal sta po spremembi glasov beloruske strokovne žirije zdrsnila na končno 15. mesto v finalu, kar je še vedno zelo dobra uvrstitev. Še posebej pa nas veseli, da sta se v finale uvrstila kot šesta v prvem polfinalnem večeru.

Kot skorajda pričakovano in zelo predvidljivo, je zmago odnesel Nizozemec Duncan Laurence, kar pomeni, da bo prihodnje leto Pesem Evrovizije potekala na Nizozemskem. Seveda smo za zabavo in malo zares premlevali, katera so najverjetnejša mesta, kjer bi lahko Pesem Evrovizije potekala. A vseeno smo bili bolj kot ne enotni, da bo Amsterdam tisto mesto, kamor se bo selila evrovizijska karavana. Konec koncev bo šele po dolgih 44 letih Pesem Evrovizije zopet na Nizozemskem in zagotovo se prestolnica z vsemi potrebnimi kapacitetami kar sama ponuja. Nekaj članov je že izrazilo namen, da si Pesem Evrovizije prihodnje leto ogledajo v živo. ;)

Seveda pa je vse skupaj potekalo ob pijači in žaru, ki je teknil ob dokaj lepem sobotnem vremenu po dolgem deževnem obdobju. Vmes pa nas je prišel pozdraviti in z nami podeliti nekaj vtisov s Pesmi Evrovizije tudi vodja slovenske delegacije v Izraelu.

Skratka imeli smo se fajn in željno pričakujemo naslednje snidenje … in seveda Pesem Evrovizije 2020! :)

Bi se nam naslednje leto radi pridružili na pikniku, oziroma že prej? Preberite kako lahko postanete naš član!

Do takrat pa nekaj utrinkov iz letošnje Pesmi Evrovizije in OGAE piknika:

Vir:
Vir:
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 13. 5. 2023 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec