Oder je pripravljen!

Evrovizijski oder v Ahoy areni v Rotterdamu, kjer bodo kmalu pričeli s prvimi tonskimi vajami letošnjih predstavnikov, je pripravljen!

22. aprila si je oder ogledal tudi nizozemski kralj Viljem Aleksander, ogledali pa so si ga lahko tudi predstavniki sedme sile.

Oder izgleda zelo preprosto, a njegova moč je v tem, da lahko napravi marsikaj, kaj točno pa organizatorji niso želeli povsem razkriti. Izdali so le podrobnost, da se ogromen LED zaslon lahko odpre, a se razpre popolnoma drugače, kot smo bili vajeni do zdaj. Izdali so tudi, da bodo lahko uporabili tudi navidezno resničnost v živo, ko bodo lahko navidezno resničnost združevali z dejanskim odrom – to je nekaj, kar so želeli napraviti že večkrat, a jim do zdaj to še ni uspelo. Več pa niso želeli izdati, saj želijo ohraniti presenečenje za gledalce, ko bodo videli, kaj vse ta oder zmore.

Ogromen LCD zaslon v ozadju je največji na Pesmi Evrovizije do zdaj, meri namreč kar 52 metrov v dolžino in 12 metrov v višino in je popolnoma nov ter bo na Pesmi Evrovizije uporabljen prvič. Tla evrovizijskega odra so prav tako iz LCD zaslonov, oder pa dopolnjujejo tudi premakljivi elementi na stropu, vrtljive luči, zasloni, ki se premikajo. Na odru je skupaj 17000 vodenih reflektorjev in kar nekaj novih tehničnih izboljšav. Ta oder je za nas producente resnično kot bi otrok prišel v prodajalno z bonboni.

je povedal Erwin Rintjema, šef produkcije letošnje Pesmi Evrovizije.

Organizatorji letošnje Pesmi Evrovizije obljubljajo resnično velik in spektakularen šov, ki si ga bomo zapomnili. Po enoletnem evrovizijskem premoru pa si Pesem Evrovizije to tudi zasluži!

Nekaj fotografij letošnjega odra pa si lahko ogledate spodaj. Avtor fotografij: Nathan Reinds (NPO/NOS/AVROTROS).

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec