Obleka in Raiven se predstavita!

Včerajšnji večer 15. junija je v pestrem dogajanju Ljubljane postregel tudi z evrovizijsko obarvanim dogodkom. V Mestnem muzeju Ljubljana je namreč potekal t.i. Meet & Greet oz. poevrovizijsko srečanje z letošnjo slovensko predstavnico na Pesmi Evrovizije, eno in edino Raiven.

Ponosni partner dogodka je bil tudi Klub OGAE Slovenija!

Srečanje je poleg prijetnega pogovora postreglo tudi s predstavitvijo obleke, ki jo je Raiven nosila na svojem evrovizijskem nastopu pesmi Veronika.

Meet & Greet z Raiven

Sproščen poevrovizijski pogovor je vodila Mojca Mavec, letošnja komentatorka Pesmi Evrovizije za slovenske gledalce, ki je nazadnje evrovizijski spektakel komentirala leta 2021. Mojca Mavec, evrovizijska veteranka, ki dobro pozna evrovizijsko mašinerijo, je v pogovoru z Raiven in oblikovalko njene evrovizijske oprave Aniko Opara, izvedela marsikaj zanimivega. Na primer, da je zasnovo oz. idejo za obleko dala prav Raiven, vrhunsko izvedbo njenih želja in njene vizije, pa je v obleko prelila priznana modna kreatorka Anika Opara, ki ustvarja pod lastno blagovno znamko Æmona.

Izvedeli smo tudi, da končna zamisel ni bila edini koncept, na razstavi pa boste lahko spoznali tudi dva druga osnutka evrovizijske obleke.

Raiven je še dodala, da so jo mnogi spraševali, kako se počuti, ko je v obleki na odru skoraj povsem gola. Povedala je, da je potrebovala skoraj 15 minut, da je obleko in njene detajle oblekla pred vsakim šovom, a da se je v njej počutila povsem oblečeno, saj je obleka pokrivala celotno telo. Hkrati je bila obleka izjemno udobna in se je v njej počutila samozavestno in fantastično.

Od korzeta do žaketa

Njeno obleko si lahko ogledate kot del stalne razstave še do konca poletja v Mestnem muzeju Ljubljana.

Obleka je del stalne razstave z naslovom Od korzeta do žaketa, oblačilni videz Ljubljančanov med letoma 1850 in 1950. Na razstavi predstavljeno tekstilno zbirko lahko 'beremo' kot galerijo modnih trendov preteklosti. Hkrati pa nam postavitev omogoča dragocen vpogled v stoletje življenja ljubljanskih meščanov, njihovega oblačilnega videza ter spoznanje s podobami mojstrskih delavnic, kjer so spretni mojstri in mojstrice obrti ustvarjali modne čudeže iz blaga, kot lahko beremo na spletni strani Mestnega muzeja Ljubljana.

Po dogodku je bila priložnost še za osebno srečanje z Raiven, izmenjavo mnenj in seveda tudi fotografijo skupaj z njo.

Raiven je letos več kot uspešno predstavljala Slovenijo na Pesmi Evrovizije, ko se je kot deveta v prvem polfinalu veselila uvrstitve v sobotni veliki finale Pesmi Evrovizije.

Vabljeni v Mestni muzej Ljubljana na ogled evrovizijske obleke Raiven!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec