V četrtek je nizozemska vlada potrdila, da si bo večere Pesmi Evrovizije lahko vsak večer ogledalo 3500 gledalcev v dvorani, seveda ob upoštevanju strogih ukrepov za zajezitev epidemije in preprečevanja širjenja okužbe.

Kot pravijo je seveda zdravje in varnost nastopajočih, delegacij, novinarjev in občinstva prva prioriteta.

3500 gledalcev si bo lahko v dvorani ogledalo letošnjo Pesem Evrovizije v treh večerih, in sicer dva polfinala, finalni večer ter 6 generalk. 3500 gledalcev predstavlja 20% kapacitete Ahoy Arene, ki gosti letošnji spektakel.

Teh 3500 vstopnic bo na voljo le tistim, ki so že uspešno kupili vstopnice za lansko odpovedano Pesem Evrovizijo, zato javne prodaje vstopnic letos ne bo.

Martin Österdahl je odločitev pozdravil:

Izjemno smo veseli, da je nizozemska vlada dovolila prisotnost občinstva v dvorani na vseh treh večerih v živo in šestih generalkah.
Prisotnost občinstva v dvorani bo seveda pomagalo ustvariti dobro atmosfero za nastopajoče v dvorani kot tudi gledalce pred televizijami. To odločitev seveda ne jemljemo zlahka, zato bomo naredili vse za varnost zdravja občinstva, nastopajočih in delegacij.

Seveda pa bo letošnja Pesem Evrovizije potekala v okrnjenem spremljevalnem programu, ki se bo selil na splet, saj zabave na prostem in evrovizijska vas ne bodo mogoči.

Več o ukrepih pa si lahko preberete na eurovision.tv.

Se vidimo 2022
v Italiji!
000
DNI
00
UR
00
Min
00
Sec