NORVEŠKA izbrala TIX

TIX je s pesmijo Fallen Angel zdrvel proti zmagi na norveškem nacionalnem izboru Melodi Grand Prix (MGP).

Melodi Grand Prix 2021 je bil največji do zdaj, s petimi predizbori, posebnim večerom za zadnjo priložnost in velikim finalom, ki smo mu bili priča nocoj. V velikem finalu se je pomerilo dvanajst pesmi, ki so napravile pravo slavje norveške glasbe.

Po petih tednih izborov je bil TIX okronan za zmagovalca in bo Norveško predstavljal na Pesmi Evrovizije 2021 v Rotterdamu, in sicer 18. maja v prvem polfinalu, v katerem nastopa tudi Slovenija.

Kdo je TIX?

Andreas Haukeland, poznan kot TIX, prihaja iz Bæruma (predmestje Osla) in je trenutno eden najbolj popularnih norveških glasbenikov.

TIX se je odločil da bo sprva norveško besedilo pesmi Ut Av Mørket spremenil v angleško različico Fallen Angel in se z njo predstavil v finalu MGP, kar se mu je očitno obrestovalo.  

Glasbenik, producent in pisec pesmi nastopa pod vzdevkom TIX, ki si ga je izbral, ko se je med odraščanjem spopadal z nekontroliranimi tiki zaradi Tourettovega sindroma (neozdravljivo nevrološko obolenje).

Finale smo v živo lahko spremljali iz Osla in ga je odprla lanska norveška predstavnica Ulrikke.

Finalisti so bili:

  1. Atle Pettersen - World On Fire
  2. Raylee - Hero
  3. Stavangerkameratene - Who I Am
  4. KIIM - My Lonely Voice
  5. Blåsemafian feat. Hazel - Let Loose
  6. Emmy - Witch Woods
  7. TIX - Fallen Angel
  8. Kaja Rode - Feel Again
  9. Rein Alexander - Eyes Wide Open
  10. IMERIKA - I Can't Escape
  11. KEiiNO - Monument
  12. Jorn - Faith Bloody Faith

Finale, super finale in zlato finale

Po predstavitvi vseh dvanajstih finalistov je telefonsko glasovanje določilo 4 super finaliste, ki so se nato pomerili v drugem krogu telefonskega glasovanja.

Med 4 superfinaliste so se uvrstili Blåsemafian feat. Hazel, Jorn, TIX in KEiiNO.

Dva izvajalca z največ glasovi sta se uvrstila v zlato finale, kjer sta svojo pesem odpela še enkrat. To sta bila KEiiNO in TIX.

Glasove za enega in drugega zlatega finalista so predstavljali po posameznih regijah Norveške, TIX pa je z nekaj več kot 100.000 glasovi prednosti zanesljivo osvojil vstopnico za Rotterdam.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec