NOCOJ: Veliki finale Pesmi Evrovizije 2022!

Po dveh razburljivih polfinalnih večerih imamo končno listo in tudi vrstni red letošnjega sklepa Pesmi Evrovizije 2022 – velikega finala!

V njem se bo pomerilo 25 držav za tako željeni laskav naslov zmagovalca, ki bo v zrak ponosno dvignil veliki kristalni mikrofon in evrovizijsko karavano prihodnje leto popeljal v svojo državo.

Stavnice

Stavnice zmago še naprej zanesljivo napovedujejo Ukrajini, za njo pa si od drugega do petega mesta sledijo Italija, Združeno kraljestvo, Švedska in Španija.

Vsekakor se nam obeta zanimiv dvoboj, ko bomo videli ali bo evropsko občinstvo glasovalo s srcem v podporo Ukrajini in ji res prineslo zmago, ali pa to ne bo odločilen faktor pri kronanju zmagovalne pesmi.

V finalu bodo v šov programu nastopili kakopak lanski zmagovalci Måneskin, zaradi katerih je Pesem Evrovizije letos v Italiji, poleg njih pa so do zdaj potrdili še Gigliolo Cinquetti, ki je Italiji prinesla prvo zmago na Pesmi Evrovizije leta 1964 s pesmijo Non Ho L’età (Per Amarti).

Prenos velikega finala bo na 1. programu TV Slovenija ob 21:00.

Prenos lahko v živo spremljate tudi preko YouTube TUKAJ.
Tukaj lahko po koncu velikega finala spremljate novinarsko konferenco velikega zmagovalca letošnje Pesmi Evrovizije 2022!
Tukaj pa si lahko prenesete uradni glasovalni list za svojo evidenco, da si boste lahko že sproti označili, komu želite podeliti svoje glasove v finalu.

Uživajte v ogledu in NAVIJAJTE ZA SVOJO NAJLJUBŠO PESEM!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec